Klipersi preokretom do pobede, Teo ponovo dvocifren

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 29.01.2018.
00:29
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Los Anđeles Klipersa vezali su drugu pobedu na gostovanjima i najavili da će do kraja ligaškog dela voditi borbu za plasman u plej-of.

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Klipersi su posle tri vezana poraza slavili na gostovanju u Memfisu, a večeras su trijumfovali na gostovanju Nju Orleans Pelikansima rezultatom 112:103 (26:34, 25:28, 29:15, 32:26) posle velikog preokreta.

Domaćin je od prvog do poslednjeg minuta prvog poluvremena kontrolisao rezultat i u jedom momentu stigao do maksimalne prednosti koja je iznosila 21 poen.

Odličnom igrom u trećem kvartalu Klipersi uspevaju da nadoknade zaostatak i da na poslednju pauzu odu sa prednošću od tri poena (77:80).

Na talasu dobre igre iz treće četvrtine gosti su na startu poslednjeg kvartala uspeli da održe i uvećaju prednost, a u samoj završnici odbili su nalete Pelikansa i ostvarili pobedu.

U pobedničkom timu petorica su iznela najveći teret, a među njima je bio i naš Miloš Teodosić koji je treću utakmicu za redom ostvario dvocifren poenterski učinak. Teo je za 27 minuta na terenu postigao 12 poena (3/6 za dva, 2/7 za tri), ostvario 4 skoka i upisao 6 asistencija.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Blejk Grifin sa 27 poena, 12 skokova i 7 asistencija, a pratio ga je Lou Vilijams sa 22 poena, 4 skoka i 6 asistencija. Dabl-dabl je ostvario Deandre Džordan sa 12 poena i čak 19 skokova.

Peliknsi su odigrali prvi meč bez povređenog 'Bugija' Kazinsa. Dominirao je Entoni Dejvis sa 25 poena, 17 skokova i 6 asistencija, a pratio ga je Dru Holidej sa 20 poena, 9 skokova i 7 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke