Klipersi isprašili šampiona, proradila "Velika trojka", Slovenac ukrao šou!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 20.04.2015.
08:01
Izvor: Sportske.net

San Antonio se udavio u Pacifiku, osmesi u Ohaju, Kavsima se sklopile kockice. Odlična partija zaboravljenog Slovenca u trijumfu Memfisa, Netsi se dobro držali na jugu, Atlanta ipak povela...

Beta/AP Photo/Chris Carlson
Beta/AP Photo/Chris Carlson

Povezane vesti

Klipersi su delovali odlično na otvaranju najzanimljivije serije prve runde. Kris Pol je brojao do 32, Grifin uz 26 poena imao 12 skokova, domaćon vodi sa 1:0.

U trećoj četvrtini razlika je bila +18 za Klipse koji su bez problema sačuvali prednost. Inače, ovo je prvi poraz San Antonija na startu plej ofa posle 11 serija u nizu. Šampion je probao sa poznatom strategijom fauliranja DeAndre Džordana koji je verovatno najgori izvođač slobodnih bacanja na planeti, ali je on pogodio 4 od 8 u finišu prvog dela, kada su Klipersi bili na +6. U trećoj četvrtini Pol i Grifin su bili enigma čak i za Grega Popovića, došli su do ubedljive prednosti koja do kraja meča nije bila manja od devet poena razlike. Kod Sparsa Leonard 18 poena, moraće mnogo bolje da igraju u sredu kako bi napravili brejk na Pacifiku.

Grizzlies Clippers Basketball

Memfis nije imao većih problema protiv Portlanda, vodili su od početka do kraja, a posebno se istakao Slovenac Beno Udrih. On je odigrao najbolji meč u plej ofu u NBA karijeri, ubacio je 20 poena, omogućio Majku Konliju da odmori parktično kompletnu poslednju četvrtinu.

Udrih je dodao još 7 asistencija i 7 skokova, poslednja rezerva koja je imala ovako dobru partiju na startu neke serije bio je Nik Van Eksel za Dalas protiv Sakramenta pre 12 godina.

Trail Blazers Grizzlies Basketball

Zek Rendolf je ubacio 16 poena, imao 11 skokova, Gasol dodao 15, uz 11 uhvaćenih lopti. Na drugoj stani Oldridž 34 poena, ali je potrošio čak 34 lopte. Ako se po jutru dan poznaje teško da će ranjeni Blejzersi koje je Memfis počistio u regularnoj sezoni imati šansu u ovoj seriji.

Celtics Cavaliers Basketball

Klivlend je dva puta izgubio od Bostona u finišu regularne sezone, ali tada nije bilo važno za Kavse. Sada na startu plej ofa, "velika trojka" je izgledala kao veliko obećanje za navijače ekipe iz Ohaja. Kajri Irvind je ubacio 5 trojki, ukupno 30 poena, Kevin Lov dodao 19, uz 12 skokova, Lebron je ubacio 20 poena, ovako bi Klivlend trebalo da dobija mečeve, ovako je to "Kralj Džejms" radio na Floridi sa Majamijem.

Ovo je inače bio prvi plej of meč u Klivlendu još od 2010. kada su Seltiksi slavili protiv Kavsa i Lebron je praćen i zvižducima nekih navijača napustio teren. Vratio se eto, posle iskustva na jugu sa Majamijem kući i Klivlend je ponovo u doigravanju sa misijom da se bori za titulu. Osvojili su je, podsetimo, davne 1964. Boston nije mogao da parira, ovo je mlad tim, Lebron ima 158 utakmica u plej ofu više nego svi Seltiksi zajedno.

Celtics Cavaliers Basketball

Ajseja Tomas najefikasniji kod gostiju sa 22 poena, imao je i 10 asistencija i 5 skokova.

Nets Hawks Basketball

Najbolji tim Istoka, Atlanta je preživela prvi meč kod kuće protiv neugodnog i čini se rasterećenog Bruklina. Nisu Houksi blistali ali su uspeli na kraju da povedu. Kajl Korver je ubacio 21 poen, domaći su se uplašili kada je Al Horford povredio prst, ipak sa zavojem se vratio na teren. Iako je domaćin tokom čitavog meča vodio, Bruklin je držao priključak. Videlo se da su Houksi odmorniji, na kraju krajeva Majk Budenholcer je kombinovao kada je obezbeđeno prvo mesto. Netsi su drugo poluvreme otvorili serijom 9:2, tada su uhvatili priključak, ali nije bilo snage za preokret.

Nets Hawks Basketball

Džo Džonson i Bruk Lopez su postigli po 17 poena za goste, isto toliko su dali Kerol i Tig za Atlantu.

Pero Antić solidan, 8 poena, 3 skoka za 18 minuta igre. Druga utakmica na programu je u sredu, takođe u Atlanti.

Rezultati:

Klivlend - Boston 113:100 (1:0)
Atlanta - Bruklin 99:92 (1:0)
Memfis - Portland 100:86 (1:0)
Klipersi - San Antonio 107:92 (1:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke