"Klasik" za bogove u Bostonu, hladna osveta!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 08.02.2019.
08:56
Izvor: Sportske.net

Radžon Rondo postigao jedan od najdražih koševa u karijeri. Vučević odličan u pobedi Orlanda, čudno je videti Memfis posle 11 godina bez Marka Gasola...

AP Photo/Elise Amendol
AP Photo/Elise Amendol

Povezane vesti

Klasik dostojan imena, najveća utakmica u košarci, trebalo je da Lebron Džejms stigne na Pacifik, da vidimo dah starih, dobrih vremena.

Lejkersi su šokirali "večitog" rivala Boston, Džejms je napravio tripl-dabl, 28 poena, po 12 asistencija i skokova, ali je heroj bio Radžon Rondo.

Servirao je bivšem klubu hladnu osvetu, Lejkersi su odneli pobedu na najtežem gostovanju. Kuzma je ubacio 25 poena, Rondo 17, imao i 10 asistencija u kako kaže jednoj od najdražih pobeda u životu.

Lebron je inače treći igrač Lejkersa u istoriji koji je u Bostonu napravio tripl-dabl, pre njega to su učinili Medžik Džonson i Eldžin Bejlor.

👑 @KingJames (28 PTS, 12 REB, 12 AST) notches his 4th triple-double of the season to help the @Lakers prevail in Boston! #LakeShow pic.twitter.com/8ges57rBRd

— NBA (@NBA) 08. фебруар 2019. >
Posle meča ekipa je opkolila Ronda koji je na račun Lejkersa 2008. uzeo titulu sa Bostonom, ali se nije najbolje rastao sa timom. Lejkersi su ubacili 22 trojke, stigli -18 iz prvog poluvremena i u divljem finišu slavili i to posle najtežeg Lebronovog poraza u životu, Indijana ih je zaledila  na -42 u prethodnom meču.

Kad smo kod Indijane, nastavili su seriju pobeda, izgubili su četiri posle horor povrede Oladipa, ali najbolji igrač je sada prošlost, makar do kraja sezone. Lako su dobili Kliperse, za koje nisu debitovali Templ, Zubac i Vilson Čendler, Montrezi Harel je ubacio 19 poena za goste, na drugoj strani raspucao se Bogdanović sa 29 poena. Hrvat je imao i 7 skokova, ako niste videli sinoć, Klipsi su posle Bobija, ostali i bez Miloša Teodosića.

Poraz San Antonija u Portlandu, MekKolum je sasuo 30 poena pred egzaltiranom publikom u "Moda Centru". Portland je vodio sa 21 razlike u drugom delu, ali su se Sparsi vratili, međutim u finišu je domaćin ipak stigao do trijumfa. Sedam trojki MekKoluma su izjednačenje njegovog ličnog rekorda, a prošao je Terija Portera na večnoj listi Blejzersa, sada je treći po broju postignutih trojki.

De Rozan je posle utakmice pauze ubacio 35 poena, San Antonio je na svom godišnjem putu, najdužoj turneji jer je njihova dvorana zauzeta, znate i sami, u toku je državni rodeo u Teksasu.

U istorijskom meču Oklahoma je dobila Memfis, Rasel Vestbruk je nastavio da ređa tripl-dablove u noći u kojoj je "trejdovan" za Simonsa na Ol-Staru. Vestbruk je ubacio 15 poena, imao isto toliko asistencija, dodao 13 skokova, za "Grizlije" ovo je rekosmo istorija, prvi put bez Marka Gasola koji je otišao u Kanadu.

Ovo je inače osmi tripl dabl u nizu za Vestbruka, rekord drži Čembrlen sa 9 zaredom.

Vratimo se Gasolu, 11 godina celu karijeru, proveo je u Memfisu gde je i odrastao dok je Pau igrao za "Grizlije", zaista je čudno videti tim bez njega.

Gasolova nova ekipa, Toronto je slavila u Atlanti, VanFlit je ubacio 30 poena, nije bilo Španca trejd još nije prošao dokumentaciju, Lovri je imao 13 poena i 13 asistencija, Siakam je postigao 33 poena, i on i VanFlit su napravili rekorde karijere, Reptorsi kasne jednu i po pobedu za liderom Milvokijem.

Nikola Vučević je presudio Minesoti, 21 poen 10 skokova, Terens Ros je odigrao sjajan meč, ubacio šest trojki, ukupno 32 poena. Šesti čovek Orlanda kome ističe ugovor na leto je ostao u klubu, iako je bilo priče o trejdu, u poslednjih 15 mečeva postiže po 20 poena u proseku, inače Orlando je ubacio 71 koš "Vukovima" u prvom poluvremenu.

Rezultati:

Portland - San Antonio 127:118
Oklahoma - Memfis 117:95
Boston - LA Lejkers 128:129
Atlanta - Toronto 101:119
Orlando - Minesota 122:112
Indijana - LA Klipers 116:92

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke