KK Partizan: "Uplatimo novac od kazni za poplavljene!"

  • Autor: Miloš Marković

  • 02. jun 2014.

  • 15:47

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Nakon odluke nadležnih o kazni za večite rivale zbog dešavanja na večitom derbiju odigranom za vikend u Železniku, oglasio se i košarkaški klub Partizan.

KK Partizan:

KK Partizan NIS i Crvena zvezda Telekom će zbog dešavanja na poslednjem derbiju morati da uplate gotovo 800 hiljada dinara na ime kazni.

Iako nisu želeli da se oglašavaju i komentarišu organizaciju samog meča, kao i dešavanja na istom, iz crno-belog tabora su se oglasili saopštenjem u kome, između ostalog, pozivaju da se novac od kazni uplati žrtvama poplava u Srbiji.

Saopštenje objavljeno na sajtu kluba prenosimo u celosti.

„Nakon svih dešavanja na utakmici 11. kola Superlige Srbije KK Partizan NIS u obavezi je da reaguje.

Suzdržali smo se od komentara organizacije meča u Železniku sve do netačnih izjava Davora Ristovića u kojima se odgovornost prebacuje na naš klub. Zato želimo da ukažemo na nepobitne i veoma važne činjenice.

Šta je potrebno još da se desi da bi čelnici lige shvatili da organizacija utakmice visokog rizika nije moguća dvorani u Železniku? Svedoci smo da u dvorani tog kapaciteta nije bezbedno igrati derbi, a kada se tome doda i to da mogućnosti i spremnosti organizatora nisu adekvatne takvom izazovu, zaključak se nameće sam.

Uverili smo se još jednom da ubacivanjem tvrdih predmeta na teren, baklji, petardi mogu da stradaju direktni učesnici košarkaškog događaja, sportisti, košarkaši koji to ni jednim svojim gestom nisu zaslužili. Neshvatljivo je ponašanje određenog broja pristalica oba kluba koji takvim činom narušavaju ugled pre svega svog tima, a potom i same košarke. Još jednom naglašavamo da na taj način igrači mogu biti fizički ugroženi, što je nedopustivo!

Ulazak pojedinaca na teren, koji očigledno smatraju da im je dozvoljeno bahato ponašanje samim statusom vozača značajnih funkcionera, kako bi se verbalno obračunali sa igračima, je posebno sraman i prizeman potez. Nije prvi put da se takvi ispadi dešavaju na domaćem terenu Crvene zvezde, ali želimo da verujemo da se to ubuduće neće dešavati ni na jednom košarkaškom terenu.

Sam odnos kazni koje je direktor lige odredio nakon 11. kola jasno pokazuje njegovu ulogu. Partizan NIS je kao gostujući klub kažnjen sa 402.500 dinara, dok je organizator meča sankcionisan sa 379.000 dinara!

Crvena zvezda se dva meseca borila da upravo njega postavi na tu funckiju, ali s obzirom da nisu uspeli da izlobiraju na Predsedništvu i prikupe četiri potrebna glasa, to su učinili na Skupštini ligaša, iako ona po statutu nema pravo da postavlja direktora lige.

Čelnici lige pokazali su da je njihov fokus više usmeren na "neprikladno" odevanje aktera superligaške utakmice, nego li na sama dešavanja na terenu i van njega. Želimo da im skrenemo pažnju da se više posvete unapređenju lige, rešavanju finansijskih problema i drugim stvarima koje će doprineti poboljšanju uslova takmičenja, nego da li neko skida sako za vreme utakmice, nosi sportske helanke ili ne.

Naš član Predsedništva Dragan Todorić je na prethodnom sastanku predložio da sav prihod ili jedan deo od kazni bude uplaćen na račun namenjen pomoći ugroženima od poplava. Međutim, tada je predlog odbijen uz neverovatno obrazloženje predsednika Udruženja klubova da su kazne planirane u budžetu, što je presedan za svaku normalnu organizaciju. Taj podatak jasno govori kakvi ljudi vode ligu i da nije čudno što se kompletna košarkaška javnost više bavi modom, nego mnogo ozbiljnim pitanjima koja se tiču našeg sporta.

S obzirom da je KLS jedina organizacija u Srbiji koja još uvek nije dodelila pomoć poplavljenim područjima, zahtevamo da se donese odluka kojom će se sav iznos od kazni ili barem veći deo proslediti u humanitarne svrhe ili organizovati neki drugi vid pomoći od značaja za one kojima je to najpotrebnije u ovom trenutku. Očekujemo od čelnika lige da u što skorijem roku obaveste javnost o svom stavu po ovom važnom pitanju., stoji u saopštenju.


  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari