KK Crvena zvezda - pobeda, ali se sprema i krivični postupak!

Autor: Beta Beta
utorak 14.01.2020.
13:30
Izvor: Beta

Zvezda se ponosi učinjenim, ali sledi nova borba.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je "ostvario veliku pobedu", nakon nove odluke ABA lige da mu se vrati bod i umanji novčana kazna posle nedolaska na utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici.

Žalbeno veće ABA lige preinačilo je danas kaznu disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića izrečenu povodom nedolaska crveno-belih na utakmicu 13. kola ABA lige protiv Budućnosti tako što je Zvezdi vraćen bod, umanjena novčana kazna sa 20.000 evra na 15.001 evro i ukinuta odluka o plaćanju troškova organizacije neodigrane utakmice.

"Ova odluka Žalbenog veća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobedu KK Crvena zvezda. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornost Predsedništva ABA lige koje nije donelo nikakvu odluku", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Zvezda je navela da "punim kapacitetom nastavlja borbu za regularnost i legitimitet lige".

"Kao klub smatramo da smo se u celokupnoj situaciji od 27. decembra prošle godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cele asocijacije – ABA lige", piše u saopštenju.

Žalbeno veće potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice doneti Predsedništvo ABA lige.

"Predsedništvo ABA lige je svojim neodlučivanjem nanelo štetu KK Crvena zvezda za šta će naš klub pokrenuti odgovarajući sudski krivični postupak, ukoliko Predsedništvo ne ispravi svoj evidentni propust", navedeno je.

"KK Crvena zvezda nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi Predsedništvo ABA što pre donelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige
", piše u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grb partizana 1997?
Tuesday, 14.01.2020
17:19

Jel sada svima jasno koliki je klub Crvena Zvezda? Jel vam jasno da bez Zvezde nema ABA lige?

avatar
Mutherfunker
Tuesday, 14.01.2020
20:09

Cega se pametan stidi...
-Srpska kosarka propada od nastanka aba lige!

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 14.01.2020
21:25

Uz Zadar jedan od prvih klubova koji je utrcao u istu. Stvarno bi bilo sramota po ABA ligu da osnivaci prvi pobegnu.

avatar
Petar Petar
Tuesday, 14.01.2020
16:25

Na to je i mislio trener Cibone kada je pricao o putovanju u BG pre neki dan. Ja stvarno mislim da je ovo kraj ABA lige. Potpuno je nebitna situacija oko tog jednog boda, Zvezda ce igrati zavrsnicu pa ce igrati, takodje je ostalim timovima to nebitno jer ako hoces titulu ti moras pobediti sve i svakoga. Cak ni to kada ces ispasti nije bitno jer je realno samo prvo mesto bitno u ovoj ligi. Samim tim sto se je liga svela na to da samo pobednik ima neke benefite liga je vec debelo obezvredjena, da ne pricamo otome sto u jednoj ligi za razlicte klubove iz razlicitih drzava je sistem finansiranja razlicit pa nisu svi u istoj poziciji. Znaci cela liga vec neko vreme postoji na "staklenim nogama" a posle ovoga mislim da nece imati ni te male osnove za postojanje. Kosarka na ovim prostorima je u velikom problemu bez obzira na ovu situaciju, steta je sto je to jedini sport bio koji je mogao imati znacajan regionalni karakter a ocigledno je da to nece biti u buducnosti. Zato treba vratiti F4 i ovakvih trvenja za pozicije na tabeli nece biti. Pa ko ima vise srece treba i da osvaja ligu jer ocigledno ovo nije dobar sistem za ovakav tip lige. Cak mozda treba uvesti i top osam, a ostale cetiri ekipe da ispadaju tako da bi svako imao da igra za nesto. Neodlazak na utakmice ovaj put necu da komentarisem, narocito ako su inspirisane politikom kao jedinim razlogom.Ovo kad je jednom proslo (bez obzira ko je u pravu, a ko ne) tu nema kraja tome, to se moze desavati u svakom drugom kolu jer realno svako moze navesti nekakav bezbedonosni razlog da ne ide negde u drzavama koje su do pre par godina bile bukvalno u ratu i koje i bez rata nemaju nikakve odnose. Sve u svemu ovo nije dobro, ne mislim na vracanje, ili oduzimanje bodova vec iskljucivo na to da mozes sam odluciti gde ces da putujes, a gde ne i za to imas minimalne, ili nemas nikakve posledice. Mogu samo da zamislim reakciju nasu da je neki klub odlucio da ne doputuje na utakmicu u Beograd, ili da zbog situacije na utakmici odluci da ne igra utakmicu. Generalno, Zvezda je mogla da odluci pre par sezona da ne igra ni protiv Galatasaraja i imala velikih razloga za to, ali nije nacinila takav potez, cemu ovo odustajanje od ove utakmice to mi nikada nece biti jasno. I kakva god odluka da bude to nije smelo da se desi, narocito za coveka koji stalno prica o hrtabrosti, osvetama, revansizmu i ostalim glupostima, na prvoj situaciji gde je bilo malo cupavo odlucio je da ce odustati od svog stava uterivanja straha svima.Cak, mislim da ce sledece godine biti opasnije igrati utakmicu tamo nego sad bas zbog ovoga sto je uradio? I samo me zanima da li nece ici i na gostovanje Mornaru? I kako ce ici tamo kad se nadju mozda u Plej ofu za Buducnoscu? Mislim da su sebi napravili vise problema nego sto treba, ali ajde, videcemo...

avatar
petmladen
Tuesday, 14.01.2020
14:49

naviklo to na konflikt i borbu