Kingsi skupo prodali kožu, Bjelica na posteru za zakucavanje sezone!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 16.11.2019.
09:08
Izvor: Sportske.net

Dobra partija Sakramenta, ali na kraju Dejvis presudio blokadom. Bjelica se našao na putu pogrešnom čoveku...

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Ništa novo u San Francisku, Voriorsi su izgubili još jednom, vratio se Drajmond Grin, imao po 11 poena i skokova, ali je na kraju Boston odneo pobedu iz zaliva- I to desetu u nizu za Seltikse koji igraju odlično na startu sezone. Džajlen Braun je brojao do 22, domaćin se dobro držao, da stvar bude gora povredio se i D'Anđelo Rasel. Do kraja su se Voriorsi hrabro držali, Alek Burks je promašio trojku za izjednačenje, pa je Kemba zatvorio utakmicu. Golden Stejt je napravio čak 19 grešaka previše da bi ostvarili senzacionalnu pobedu.

Skupo je prodao kožu Sakramento u Los Anđelesu, na kraju je blokada Entonija Dejvisa donela pobedu Lejkersima. Bjelica u petorci 11 poena, tri trojke, Bogdanović 18, imao je 5 skokova i 3 asistencije, druga dobra partija u nizu, Bogdan nalazi formu. Lebron je preuzeo veći deo ofanzive za domaćina sa 29 poena, 11 skokova, Dejvis nije bio toliko raspoložen u napadu ali je blokirao iskusnog Harisona Barnsa u poslednjem posedu Kingsa i sačuvao pobedu. Kingsi su očekivali da će biti sviran faul, to se nije dogodilo. Potez večeri je izveo Lebron kada je zakucao preko našeg Bjelice.

Džejms Harden je ubacio sam više poena nego čitava petorka Indijane, "Brada" je brojao do 44, pa je Hjuston slavio u jednoj od zanimljivih utakmica večeri. Ovo je šetsta pobeda u nizu za tim iz Teksasa. U poslednjoj četvrtini su prelomili kada Indijana nije gotovo pet minuta dala koš, tada se Hjuston odlepio i priveo meč kraju. Kod gostiju Sabonis 18 poena, 13 asistencija, Bitadze je igrao dvadesetak minuta, 6 poena, 3 uhvaćene lopte.

S obzirom na formu Minesote, iznenađujući poraz "Vukova" od Vašingtona. Gosti su dali 137 poena, Bredli Bil je vodio tim sa 44, plus 10 asistencija, malo poznati Moric Wagner koji je ruki sezonu proveo u Lejkersima je dodao 30, uz 15 skokova. Nemac sa Mičigena je odigrao meč karijere. KAT je na drugoj strani ubacio 36 koševa, ali je Minesota bila bez Viginsa, Kanađanin je propustio meč zbog smrtnog slučaja u porodici.

Iznenađenje u Oklahomi gde je pala Filadelfija, 31 poen i 12 skokova Embida nisu bili dovoljni, Kris Pol je odigrao najbolji meč od dolaska u Tander, završio je sa 27 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Domaćin je slavio nakon produžetka, Galinari je postigao 28 poena, ovo je prva pobeda za Oklahomu u četiri meča.

I Juta nije očekivala poraz u Memfisu, 23 poena, 17 skokova Gobera koji igra odlično u poslednje vreme, ali i poraz u večeri u kojoj se Majk Konli vratio u grad. Njegov naslednik u redovima "Grizlija", ruki Dža Morant igra fantastično, 25 poena, 8 asistencija, postigao je odlučujuće poene, posle toga su gosti imali šansu, ali je Solomon Hil ukrao loptu Mičelu i tako je Memfis stigao do treće pobede u nizu. Gudurić je ostao bez poena, promašio je sve četiri trojke.

Nikola Vučević je imao 10 poena i 13 skokova, Orlando je dobio San Antonio, raspucao se Furnije, Francuz je ubacio 26 poena, Terens Ros dodao 20 sa klupe, odbrana Sparsa je primila 64 poena u nastavku, nije ni čudo što su i pored dobrog šuta izgubili četvrti meč u nizu.

Bekovski tandem Šarlota, Rozije-Grejem igra dobro, iako nisu baš bili precizni noćas, ali iskombinovali su 37 poena i 12 asistencija, Hornetsi su slavili protiv Detroita. Bilo je dramatično, Malik Monk je pogodio trojku sa sirenom za pobedu tima iz Severne Karoline koji je sada preskočio Pistonse na tabeli.

Rezultati:

Golden Stejt - Boston 100:105
LA Lejkers - Sakramento 99:97
Hjuston - Indijana 111:102
Minesota - Vašington 116:137
Oklahoma - Filadelfija 127:119
Memfis - Juta 107:106
Orlando - San Antonio 111:109
Šarlot - Detroit 109:106

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke