Kingsi rešeni da se bore za plej-of!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 25.12.2016.
18:40
Izvor: Sportske.net

Franšiza iz glavnog grada Kalifornije trenutno se nalazi na plej-of poziciji, planiraju tu i da ostanu.

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Ekipa koju sa klupe predvodi bivši trener Memifsa Dejvid Jerger se trenutno nalazi na osmom mestu zapada sa skorom 13-17, sudeći prema poslednjim informacijama planiraju da do kraja sezone ostanu iznad "plej-of crte".

Što se tiče rostera, jasno je da su najslabiji na poziciji jedinice. Pokušavali su sa Farmarom na početku sezone, ali nije išlo, te su se oslonili na Kolisona i Taja Losona.

Loson je počeo da pruža dobre partije, ali je svima u klubu jasno da će im za plej-of ambicije biti potreban još jedan igrač na poziciji pleja.

Naime, Kingsi su već duže vremena zainteresovani za košarkaša Finiks Sansa Brendona Najta i nameravaju da ga do "trejd dedlajna" i dovedu u Sakramento.

Lakers Suns Basketball

Poslednji dan za trejd je 23. februar, te se u stručnom štabu "Kraljeva" nadaju da bi do tada mogli da pronađu zajednični jezik sa Sansima i naprave dogovor po kom bi bivši plej Milvoki Baksa završio kod njih.

Najt je ove sezone ispao iz startne petorke franšize iz Arizone, pa nema sumnje da bi bez problema prihvatio rolu prvog plejmejkera u ekipi Dejvida Jergera.

Od starta sezone je odigrao 30 utakmica, 24 minuta u proseku provodi na parketu i beleži 13 poena i 2,8 asistencija po meču.

Sa njim Kazinsom i Rudijem Gejom u rosteru, pristalice Kingsa sa pravom mogu da se nadaju plej-ofu već ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke