Kina se bolje vidi iz ''Pionira'', Srbija ubedljiva protiv Estonije

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.09.2018.
21:57
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije večeras prekinula mini seriju od dva vezana poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Bogdan Bogdanović završio meč posle samo tri minuta na terenu...

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Srpski ''Orlovi'' od danas su znatno bliži plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kini.

Najpre su nam stigle povoljne vesti iz Nemačke i Gruzije, gde su Izrael, odnosno Gruzija poraženi, a Srbija je večerašnjim ubedljivim trijumfom  nad Estonijom u beogradskoj dvorani ''Aleksandar Nikolić'' odmakla pomenutim selekcijama na tabeli Grupe L i učtvstila se na trećoj poziciji koja vodi na ''Mundobasket''.

Na kraju, 91:65 za selekciju Saše Đorđevića i sada nam Kina izgleda znatno bliže nego posle poraza od Grčke pre nekoliko dana.

Samo tokom prve četvrtine Estonci su nam pružali veći otpor, predvođeni raspoloženim Indrekom Kajupankom, ali kako je meč odmicalo, sve je dolazilo na svoje mesto.

Uvodne minute meča obeležio je i izlazak iz igre Bogdana Bogdanovića koji je odmah otišao u svlačionicu, po svoj prilici u pitanju je neka povreda i njega do kraja meča više nismo videli na terenu. Više informacija na ovu temu očekujemo u toku večeri.

Na poluvremenu Srbija je stigla do ''plus 16'' - 45:29, a u nastavku je ta prednost bila i dvostruko veća.

Do kraja se samo postavljualo pitanje kojom razlikom će naši ''Orlovi'' dobiti ovaj meč.

Nemanja Bjelica je sa 14 poena i šest skokova bio najefikasniji u našem timu, 11 je upisao Lučić, a po 10 Jelovac i Raduljica.

Na drugoj strani, Kajupank se zaustavio na 17 poena.

Tabela Grupe L: Nemačka i Grčka 8-0, Srbija 5-3, Gruzija i Izrael 3-5, Estonija 2-6.

Narednu utakmicu Srbija igra protiv Izraea u gostima 30. novembra, a tri dana kasnije dočekujemo Grčku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 16.09.2018
22:50

Morao sam da pokušam da budem lukav i sačekam - pobedu. Posle poraza od Grka - bilo je groznih komentara, pa čak i kako je Saša Đorđević nikakav trener i selektor (uvek uz konstataciju da je kao igrač - legenda). E, da podsetim, da smo pre njega, kao Srbija od 2006, uzeli samo jednu srebrnu na EP 2009, a od njegovog dolaska 2014-e imamo: srebrnu SP 2014, četvrto na EP u Nemačkoj i Francuskoj 2015, srebrnu na OI 2016-e i srebrnu na EP 2017. Pitam se koja je to razmera ludila da se posle svega toga na takav način *kritikuje*? Može se porediti jedino sa *savetima* Novaku, za koga se govorilo da je otišao u sektaštvo, da su za njegove neuspehe (!!!!?????) krivi njegovi roditelji, rodbina i žena... čuveni *nutricionisti*, koji od pripremanja hrane i nauke o načinu ishrane jedino znaju da kupe ćevape na kiosku, govorili su mu šta treba da prestane da jede, a šta da uvede kao glavnu ishranu, iako su svi svetski mediji godinama unazad pisali o njegovoj potrebi za posebnim načinom ishrane, izbacivanju npr. glutena, što ga je i dovelo do vrhunskih rezultata. E, sad i ova, *samo* bronza vaterpolista, neće me iznenaditi da dovede do nipodaštavanja vaterpolista i Savića. Ali, vi što to radite, što ne odete ponekad na sistematski pregled? Verujte da bi i vama samima i vašoj okolini bilo mnogo bolje da se bar malo posavetujete sa ljudima koji se naučno bave psihom.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Sunday, 16.09.2018
23:15

Niste u pravu za Djokovica i Djordjevica, prvom je i sam Vajda savetovao da se uzme u pamet i promeni neke stvari, a Djordjevic (ima fantasticnu generaciju na okupu, ne zaboravite to, a neki porazi su ipak bili preveliki) ne ume bas uvek (da ne kazem vrlo cesto) da izvuce maksimum iz igraca, vrlo cesto mu nedostaje te strateske mudrosti u prelomnim trenucima...

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Monday, 17.09.2018
16:47

Niti sam Djokovicu dirao porodicu, niti sam mu predlagao kako da igra i sta da forsira:-D Ne mislim da je Djordjevic losa osoba, daleko od toga, ali, mislim da imamo i bolja resenja na mestu selektora. Mozda gresim, ali, bojim se da ni Grbic nije daleko od njega...

avatar
magister
Monday, 17.09.2018
09:54

Niti sam napisao da je Đorđević najbolji trener i selktor na svetu niti mislim bilo šta slično. Ali jesam napisao da je Đorđević osoba koja ne zaslužuje takav odnos, a dodao bih da zaslužuje apsolutno poštovanje, kao i da zaslužuje da bude selektor 100%. Pre svega - kao čovek. A nadam se da na greškama koje pravi - uči i da će određene stvari, naročito vođenje same utakmice i reakcije za vreme igre - popraviti. Što se tiče Đokovića, ipak je jedno kad mu Vajda kaže da nešto treba da promeni, šta god to bilo, jer mu je Vajda bio prvi trener u vreme najvećih uspeha i ponovo je, a drugo je pljuvačina po ženi, porodici i njemu samom. Pa Đoković je i popravio igru, na primer smeč i to znatno. I još ima prostora, na primer da sad, sa popravljenim smečom, pokuša da još više skrati poene češćim izlascima na mrežu - u stvari stalnim izlascima, kad god protivnika dovede u situaciju da mu vrati *očekivanu* loptu. Ako uspe da skrati poene, zaštitiće se premora i povreda i davati manje šansi protivnicima da dođu do svoje igre. Ali to su mišljenja o nijansama, a ne bavljenje porodicom i ishranom.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Monday, 17.09.2018
09:23

A i tvrdoglav je u pogledu pozivanja nekih igraca sto takodje mozda moze da se podvede pod vec spomenutu mudrost i prelomne trenutke...

avatar
Escher
Sunday, 16.09.2018
22:02

Nije stigao bogi da digne 15 suteva,reko mu sale da trkne do kafane i naruci meze za sve dok obrlate lagano estoniju