Keltski podvig, strašni Pol Džordž, na Bobija opet zaboravili!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 11.11.2017.
09:12
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrano osam mečeva, bez trojice najboljih Boston okrenuo rezultat, videli smo konačno pravog Pola Džordža, Detroit ima najbolji start u deceniji, za minute Srbina to je loša vest...

Beta/AP Photo/Chuck Burton
Beta/AP Photo/Chuck Burton

Povezane vesti

Više od decenije Pistonsi nisu ovako dobro startovali, pitanje je kako će se nositi sa uspehom, ali čini se da bi ovo mogla da bude najuspešnija sezona od šampionskih dana tima.

Dramond igra fantastično, 16 poena, 20 skokova i 7 asistencija (što mu je rekord karijere) bilo je dovoljno da Detroit dobije slabu Atlantu, iako su u drugom poluvremenu bili na dobro putu da izgube utakmicu.

Ipak u finišu je Redži Džekson pogodio par ključnih šuteva, pa je domaćin u svojoj novoj dvorani stigao do 9 pobede u 12 mečeva. Kada Dramond igra ovako, ima supermoć da Van Gandi i ne pomisli da pošalje Bobija Marjanovića na parket. Kod Atlante, Šreder 17 poena, 11 asistencija, Houkse čeka sezona suza, 2-10 skor je nekako i očekivan.

Boston ne namerava da stane, dva startna poraza, posledica horor povrede Hejvarda, a onda jedanaest pobeda u nizu. Noćas su isčeprkali trijumf u Severnoj Karolini  iako su u prvoj četvrtini postigli 11 poena i imali minus 16 na poluvremenu. Velika poslednja četvrtina je pokrenula stvari. Uz Hejvorda, nije bilo Horforda, ali u drugom minutu se povredio i Irving, saigrač Bejns ga je udario laktom, pa se Kajri nije ni vraćao na teren. I takav Boston bez svojih ključnih adudta dobio je meč, Tejtum i Larkin su postigli po 16 poena, Rozije je dodao 15, herojska pobeda "Kelta".

Indijana je dobila očajni Čikago u čijim redovima je ponovo bio najbolji Finac Markanen. Na drugoj strani, Bogdanović sa 22 i Oladipo sa 5 poena su završili posao za Pejserse, gosti su odigrali sjajnu odbranu i prekinuli seriju od četiri poraza tokom koje su primali u proseku 115 poena.

Kada govorimo o timovima čija je odbrana loša, Feniks se izdvaja, u Arizoni su noćas primili 128 koševa od Orlanda koji je na 8-4 i jedno je od iznenađenja sezone. Aron Gordon je dao 22 poena, Vučević 19, gosti sa Floride su izrešetali koš Sansa, u odbrani zaustavili Bukera pa je posao bio obavljen. Orlando ima drugi najbolji procenat šuta u ligi za tri poena, večeras ih čeka gostovanje u Denveru. Greg Monro još nije debitovao za Feniks, kod domaćih Aleks Len 21 poen, 13 skokova.

Na drugoj strani Erik Bledso koji je trejdovan za Monroa u Milvoki je zaigrao, olakšao život Adetokumbu, Baksi su prekinuli niz od četiri poraza i slavili protiv San Antonija. "Grčka zver" je uz 28 poena, imao 12 skokova, Bledso na debiju 13 poena, tek treba da pohvata konce, ali su on i Midlton pogodili ključne šuteve u finišu kada se San Antonio spustio na -2 i praktično rešili utakmicu. Popović je bio jasan posle poraza, svaki put kada njegov tim napravi ovoliko grešaka, imaće problem, izgubili su 18 lopti.

Klipersi ređaju poraze, Lu Vilijams je ubacio 35 poena, ali je Oklahoma dobila meč. Pol Džordž je odigrao najbolju utakmicu od dolaska u Tander, 42 poena, Vestbruk u senci sa 22, ovo je bio duel dva tima u nevolji, i jedni i drugi u seriji poraza. Klipsi bez Tea, ali i Patrika Beverlija, u odsustvu dva startna beka, jasno nisu imali baš čemu da se nadaju, njihov četvrti poraz u nizu, sada imaju negativan skor 5-6.

Majami je dobio u Juti, utakmicu kakve "Džezeri" obično pobeđuju, na mali broj poena. Ali, Juta je u drugom poluvremenu dala svega 25 koševa, jasno je da su Amerikanci zaronili u statistike, da je ovo najgore poluvreme jednog tima u sezoni, da je u pitanju najgora treća četvrtina u sezoni, kada je Juta pogodila jednom iz igre i šutirala 5.6%, da ne ređamo, imaju jedan od najgorih napada lige i posle obećavajućeg starta, sada se vidi koliko nedostaje Hejvord i koliko je ovo slabiji tim. Kod Majamija, Dion Vejters 21 poen, 12 u poslednjoj četvrtini, Dragić 18, Vajtsajd je imao 20 skokova. Juta je izgubila četiri meča u nizu.

Netsi su odneli pobedu iz Oregona, pokazali koliko su nepredvidivi. Po mnogima najgori tim lige, takva su bila predviđanja, oni već imaju pet pobeda, D'Anđelo Rasel je ubacio 21 poen, na drugoj strani Nurkić takođe 21, ali je u poslednjoj četvrtini Bosanac igrao manje od minuta. Bruklin večeras gostuje u Juti, prilika da protiv "Džezera" koji su u nevolji završe pobedom zapadnu turneju.

Rezultati:

Portland - Bruklin 97:101
Juta - Majami 74:84
Oklahoma - LA Klipers 120:111
San Antonio - Milvoki 87:94
Čikago - Indijana 87:105
Šarlot - Boston 87:90
Detroit - Atlanta 111:104
Feniks - Orlando 112:128

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke