Kelti slavili bez Kajrija

Autor: Boban Filipović
nedelja 04.02.2018.
20:41
Izvor: Sportske.net

Blejzrsi su poraženi u Bostonu iako su na poluvremenu bili na +16. Horford ih je "ugasio" sa zvukom sirene.

Beta/AP Photo/Charles Rex Arbogast
Beta/AP Photo/Charles Rex Arbogast

Povezane vesti

Najzanimljvija utakmica u nedeljno matine terminu odigrana je u 'TD Gardenu', gde je lider Istoka dočekao Portland.

Gosti sa zapada su mnogo bolje ušli u meč, brzo stekli dvocifrenu presnost, imali velikih 16 poena prednosti na poluvremenu, ali je najava onoga što će uslediti u nastavku bila Horfordova posterizacija Nurkića.

 
U odsustvu prve zvezde Seltiksa Kajrija Irvinga, Al Horford je preuzeo lidersku ulogu i sa 22 poena i 10 skokova vodio tim do četvrte pobede u nizu. Dobru podršku imao je u mladim snagama Tejtumu koji je ubacio 17 i Braunu koji je meč završio sa 16 poena.

Kod Blejzersa su kao po običaju najefikasniji bili Lilard i MekKalum, prvi je brojao do 21 i imao devet asistencija, drugi do 22, iskočio je Harkles sa 19 poena i sedam skokova, Jusuf Nurkić je postigao 14 poena i imao osam skokova, ali to nije bilo dovoljno za pobedu, prerpeli su drugi uzastopni poraz na turneji po istoku, prošli meč su iugubili u Torontu. Horford im je presudio "fadeawey" šutem sa zvukom sirene.

 
Neizvesno je bilo i u 'Medson Skver Gardenu', gde su Njujork Niksi poraženi od slabašnih Atlanta Houksa. Tim Hardavej mlađi je imao priliku da utakmicu protiv svog bivšeg tima odvede u produžetak promašio je trojku dve sekunde pre kraja meča, pa je pobeda otišla u Džordžiju. Bejzmor je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 19 poena, Dedmon je uhvatio 14 lopti pod obručima, Malkolm Dilejni je odlično menjao Šredera i podelio osam asistencija. Kod Niksa Porzings sa 22 poena i osam skokova.

Nedaleko odatle, Milvoki je rutinski dobio Bruklin Netse. Zablistao je Erik Bledso i ubacio 28 poena, Midlton i Adetokunbo su postigli po 16, 'Greek Freak' je u par navrata uništio centra domaćih Alena.

@giannis_an34 drops a MAN’s JAM in Brooklyn!

A post shared by NBA (@nba) on Feb 4, 2018 at 10:30am PST


@giannis_an34 shows off on the defensive end to spark the @bucks break!

A post shared by NBA (@nba) on Feb 4, 2018 at 10:34am PST


Rutinsku pobedu su ostvarili i Toronto Reptorsi pred svojom publikom protiv slabašnih Memfis Grizlisa. Snaga Kanađana bio je timski rad, najefikasniji je bio Delon Rajt sa 15 poena, svi koji su igrali su se upisali u strelce, šestorica su imala dvocifren učinak. Na drugoj strani poslovično najbolji Mark Gasol sa 20 poena.

Rezultati:

Boston - Portland 97:96
Njujork - Atlanta 96:99
Bruklin - Milvoki 94:109
Toronto - Memfis 101:86



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Monday, 05.02.2018
09:14

Treba napomenuti da se Adetokumbo povredio sredinom 3. četvrtine, čini mi se.