Kelti melju i bez Kajrija

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 13.11.2017.
00:00
Izvor: Sportske.net

Boston Seltiksi vezali 12. pobedu u nizu, iako su igrali bez prve violine. DeRozan promašio šut za pobedu.

EPA/JASON SZENES
EPA/JASON SZENES

Povezane vesti

Zbog odustva lakše povređenog Kajrija Irvinga, kladionice su Toronto Reptorse videle kao favorite večeras u TD Gardenu, ali Kanađani nisu uspeli da prekinu strašan trijumfalni niz Kelta.

Prva četvrtina je protkla u egalu, u drugoj su za nijansu bili bolji gosti iz Kanade i na veliki odmor otišli sa pet poena suficita, ali u trećoj Boston uspeva da preokrene rezultat u svoju korist i da u odlučujućih dvanaest minuta uđe sa prednošću od pola koša.

Početkom poslednjeg kvartala Reptorsi su preuzeli vođstvo u dva navrata (80:79 i 82:81), ali se ispostavilo da im je ovo potonje bilo poslednje na utakmici. Ruki Džejson Tejtum se probudio u finišu, pogađao bitne šuteve i držao Kelte u plusu, mada je umalo postao tragičar jer je napravio faul u napadu 13 sekundi pre kraja pri rezultatu 95:94.

Prva zvezda Toronta DeRozan je uzeo šut za pobedu na dve sekunde do kraja, promašio je, pa je pobeda ostala u TD Gardenu.

Seltiksi su bili bolji u skoku, prodali manje lopti, bili timski jači o čemu svedoči i podatak da su imali šest asistecija više od rivala, u svakom slučaju Bred Stivens je pronašao formulu da pobeđuje i bez 'Ujka Drua'.

Celtics Mavericks Basketball

Očekivano, Al Horford i Markus Smart su preuzeli teret na sebe i bili najbolji u pobedničkom timu. Horford je ubacio 21 poen, a Smart brojao do 14 i podelio 9 asistencija. Dželen Braun je bio vrlo dobar sa 18 poena, Rozije doneo sa klupe 16 uz tri pogođene trojke, Tejtum je brojao do 13, sedam je ubacio u poslednjoj deonici.

Kod Reptorsa najefikasniji DeMar DeRozan sa 24 poena, ali mu je pripala i uloga tragičara zbog girepomenutog promašenog šuta za pobedu. Kajl Lauri je imao 19 pona i sedam asistencija, zakacao je Jonas Valančijunas, litvanski centar je dao samo šest poena.

Dodajmo da je i najatratkivnij potez utakmice izveo rezervni plej Kelta Šejn Larkin, možete ga videti u prilogu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke