Kavsi bez LeBrona nemaju ni trenera, sada i stvarno

Autor: Beta Beta
nedelja 28.10.2018.
19:10
Izvor: Beta

Uprava Klivlenda otpustila je danas trenera Tajrona Lua, posle šest poraza u prvih šest utakmica u novoj sezoni u NBA ligi.

Epa/Larry W. Smith
Epa/Larry W. Smith

Povezane vesti

Kako je naveo izvor agencije "Asošiejted pres", Kavalirsi nisu pokazivali napredak pod trenerom Luom i uprava je odlučila da je vreme za promenu, pre nego što se situacija pogorša. Takođe, otpušten je i pomoćni trener Dejmon Džons.

Iz Klivlenda je letos otišao LeBron Džejms i kao slobodan igrač potpisao je za Los Anđeles Lejkerse, a klub pokušava da ostane konkurentan bez svog najboljeg igrača.

Lu je predvodio Klivlend do titule 2016. godine i pomogao mu je da igra u četiri uzastopna finala lige.

Igrači Klivlenda su, čini se, zatečeni odlukom uprave.

"Pomogao si mi da sagledam širu sliku. Iskustva koja menjaju život i mnogo lekcija. Za tebe imam samo ljubav i poštovanje. Znam da ćemo ponovo raditi zajedno na nečemu većem. Hvala ti", napisao je na društvenim mrežama košarkaš Kavalirsa Kevin Lav.

Takođe, zahvalnost bivšem treneru iskazao je i Lebron Džejms.

"T Lu hvala na uspomenama i još važnije, na partnerstvu koje je doneo šampionsku titulu koju su zasluživali grad i navijači. Znaš kako možeš da me pronađeš", naveo je Džejms.

Lu je potpisao novi ugovor po osvajanju titule, ali je napustio klub tri godine do njegovog isteka, posle skora od 128 pobeda i 83 poraza, u nešto više od tri sezone. Nije poznato ko će zameniti 41-godišnjeg Lua.

Sećamo se kako su brojni navijači kritikovali Džejmsa što neretko obavlja i trenerski posao, ali se stiče utisak da je start ove sezone dokaz da bez "Kraljevog" mešanja ne bi bilo ni uspeha u Ohaju u prethodne četiri godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke