Kavaj Lenard ide, šta će izabrati?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 09.04.2018.
12:00
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih košarkaša današnjice mogao bi ovog leta da napusti Grega Popoviča i San Antonio Sparse.

EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

San Antonio igra jednu od najslabijih sezona u poslednjih 20 godina.

Prvi put posle dužeg vremena najverovatnije neće imati prednost domaćeg terena u plej-ofu, a neće imati ni 50+ pobeda u regularnom delu sezone.

Razloga za ovakve rezultate definitivno je situacija sa Kavajem Lenardom, koji je propustio gotovo čitavu sezone, sve je počelo još od duela sa Zazom Pačulijom, koji je Golden Stejtu doneo "metlu" u duelu sa Sparsima u prošlogodišnjem finalu Zapada.

Još u januaru su se pojavile priče da bi Lenard mogao da napusti "Mamuzue", kako je navodno došlo i do neslaganja između igrača i uprave, kao i između "Kandže" i Grega Popoviča.

Američki mediji su preneli i kako je nakon januarskih dešavanja veliki broj ekipa počeo da se raspituje "za zdravlje" superzvezde San Antonija.

Poznato je da Lenard ima "igračku opciju", koji će moći da iskoristi leta 2019. godine, tačnije tada će moći da bira da li će ostati u Sparsima ili će potražiti novo uhlebljenje.

Zbog čitave sitaucije i Sparsi bi mogli da razmotre mogućnost da ga trejduju već ovog leta, a evo šta bi od pojedinih ekipa mogli da dobiju zauzvrat.

Boston Seltiksi dobijaju
:
Kavaj Lenard

San Antonio Sparsi dobijaju: Markus Moris, Teri Rozir, Džejson Tejtum, Danijel Tajs, jedan od prvih osam pikova sa drafta 2019. godine (preko Memfisa)

Tejtum Tatum

Seltiksi su minulog leta napravili veliki korak ka stvaranju supertima, doveli su Gordona Hejvorda i Kajrija Irvinga, ali povrede su dovele do toga da "Kelti" više nisu prvi favoriti za osvajanje titule na Istoku.

Ipak, ukoliko bi obojica spremni dočekali narednu sezone, dolazak Lenarda bi od Bostona napravio jednog od glavnih kandidata za osvajanje NBA titule.

Morali bi da se odreknu jednog od najvećih talenata lige u vidu Džejsona Tejtuma, ili možda Džajlina Brauna, ali je jasno da bi jedan od njih dvojice morao da ide, jer se ipak i Sparsi pitaju.

Popovič bi dobio pleja po svom ukusu, Tejtuma ili Brauna, od kojih bi nesumnjivo mogao da napravi superzvezde, ali je jasno da bi Sparsi morali da se strpe pre stvaranja novih ozbiljnih rezultata.

Milvoki Baksi dobijaju: Kavaj Lenard, Peti Mils

San Antonio dobija: Malkom Brogdon, Ton Mejker, Kris Midlton, Toni Snel, pik prve runde sa drafta 2019. godine

Middleton Midlton

Sličnu ponudu su Baksi minulog leta poslali u Ohaju za Kajrija Irvinga, ali je ovaj završio u Bostonu.

Sada su Baksi Adetokumpa spremni da upare sa novo superzvezdom, a čini se da bi se lako odrekli i talentovanih Brogdona i Mejkera, kao i jednog od najboljih igrača u vidu Midltona. Jednostavno, ne mogu da propuste priliku da upare "Grik frika" i "Kandžu".

Sparsi bi dobili proverenog skorera u vidu Midltona, a Popovič bi mogao iz Mejkera da izvuče najbolje, podsetimo da je centar Baksa često poređen sa jednim Kevinom Garnetom. Brogdon bi takođe mogao da sazre, imao bi i dosta prilika u rotaciji sa Marejom, dok bi Toni Snel bio korisna opcija, a mogao bi da posluži i za trejd. Pikova naravno nikad dosta, naročito za ekipu ispunjenu veteranima, kao što su Sparsi.

Klivlend Kavalirsi dobijaju: Kavaj Lenard, Peti Mils

San Antonio Sparsi dobijaju: Džordž Hil, Kajl Korver, Džedi Osman, Ante Žižić, pik prve runde na narednom draftu (preko Bruklina)

Spurs Pelicans Basketball

Ovakav rasplet ne deluje preterano realno, jedni ako bi Sparsi baš rešili da odrade potpuni "rebild".

U tom slučaju bi prihvatili mlade Evropljane sa kojima Popovič voli da sarađuje, napravili bi puno prostora za angažovanje slobodnih igrača, ali Sparsi jednostavno nisu ekipa koja bez prave ideje ulazi u predsezonu.

Za Klivlend je ovakav trejd zaista nešto što bi uradili bez razmišljanja, dobili bi superzvezdu, koja bi mogla da natera Lebrona da ostane, ali i u slučaju da ode, Kavalirsima bi ostao sjajni Kavaj Lenard.

Los Anđeles Lejkersi dobijaju: Kavaj Lenard

San Antonio Sparsi dobijaju: Brendon Ingram, Džoš Hart, Kajl Kuzma, pik prve runde sa drafta 2019. godine

Kuzma

Ovakav rasplet mogao bi da bude dobar po obe ekipe.

Nije tajna da Lejkersi na sve načine pokušavaju da privole što veći broj superzvezde u "Stejpls centar".

Žele Lebrona, Džordža, a kada se već otvorila mogućnost, logično, i Kavaja Lenarda.

Oni bi automatski odustali od svojih mladih zvezda, koje bi kroz par godina mogle da vode ozbiljnu reč u NBA ligi, kako bi sakupili tim koji bi odmah postao jedan od glavnih konkurenata za prsten. Jednostavno, publika u El Eju je gladna pobeda.

Sa druge strane Sparsi bi dobili jezgro mladih igrača, od kojih bi "Ludi Srbin" mogao da napravi pravi hit.

Bio bi i ovo korak ka "rebildu", ali sa značajnim progresom, kako su Ingram i Kuzma već koliko toliko stasali i navikli se na NBA ligu.

Ostaje samo pitanje da li bi Lejkersi nakon ovog trejda imali prostora da potpišu još dve superzvezde, najverovatnije ne bi, već bi uprava morala da osmisli strategiju kako da se ratosilja Luola Denga i kako da za što manje novca zadrži Rendla.

Ukoliko bi uspeli, ekipa koju čine Lebron, Lenard i Džordž, deluje zaista zastrašujuće, mada Lejkersi ne bi imali preteranu dubinu, kako bi ostatak roster činili rukiji i veterani.

Finiks Sansi dobijaju: Kavaj Lenard, Peti Mils

San Antonio Sparsi dobijaju: Dragan Bender, Džered Dadli, Džoš Džekson, pik prve runde na narednom draftu


Dzos Dzekson

Ovo je još jedna od mogućnosti koja će zavisiti od želje Sparsa i plana koji naprave nakon tekuće sezone.

Ukoliko krenu u "rebild", definitivno će razmotriti ovu opciju, kako bi već na narednom draftu mogli da dobiju dobro mesto za biranje, a odmah bi dobili i talente poput Bendera i Džeksona, dok bi se ratosiljali velikih Lenardovih i Milsovih primanja.

Ipak, ukoliko im ambicije ne dozvole da krenu u neku novu priču, ovaj trejd deluje kao malo verovatan.

Što se tiče Sansa ovo bi bilo nešto najbolje što bi moglo da im se desi, dobili bi čoveka koji bi defanzivno rasteretio Bukera i dao mu svu slobodu u napadu i koji bi definitivno mogao da bude lider ove talentovane generacije.

Filadelfija 76ersi dobijaju: Kavaj Lenard

San Antonio Sparsi dobijaju: Džerid Bejlis, Markel Fulc, Timoti Luvavu-Kabaro, Dario Šarić, pik prve runde sa narednog drafta (preko Lejkersa)

Dario Saric

Siksersi su ove sezone pokazali da se isplatilo čekati na ove mlade momke, tačnije da je vredelo sačekati da se "Proces" razvije.

Kako stvari stoje, idu u plej-of sa prednošću domaćeg terena, a potencijalno bi mogli da budu i veliko iznenađenje na Istoku ove sezone.

Ipak, odustajanje od Fulca i Šarića, kao i bivšeg igrača Mege Kabaroa, ali i velikog ugovora koji ima Bejlis, doveli bi do toga da Siksersi narednog leta mogu da potpišu dve superzvezde.

Šuškalo se da je Filadelfija jedna od opcija Lebrona Džejmsa, a dolazak "Kralja" i "Kandže" Sikserse bi načinio definitivno prvim kandidatom za prsten.

Petorka Simons, Redik, Lenard, Džejms i Embid, uz par veterana na klupi i sjajnog Roberta Kovingtona, deluje kao nezaustavljiva mašinerija.

Što se tiče Sparsa, Šarić bi mogao da eksplodira pod vođstvom velikog Grega Popoviča, Fulc bi u slučaju da sredi probleme sa ramenom definitivno mogao da izraste u sjajnog igrača, dok bi za Bejlisa pronašli treći tim, a i Luvavu-Kabaro bi sigurno pronaša svoje mesto kod "Ludog Srbina", koji voli da sarađuje sa francuskim košarkašima.

Dobili bi Sparsi mesta i da potpišu još par dobrih igrača, pa se ovo čini kao dobar trejd.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sixers forever
Monday, 09.04.2018
19:48

samo Sixers!!!!

avatar
bagra
Monday, 09.04.2018
17:50

Najbolja opcija je sa bostonom, dobijaju tatum-a, rozier ce isto biti paklen, plus pik prve runde, moris odlican igrac.

avatar
el presidente
Monday, 09.04.2018
14:09

Knicksi trebaju ponuditi Nikitlinu,Kantera,Courtney Lee-a,ovogodišnjeg najvjerovatnijeg 9 picka Miles Bridgesa za Kawai-a. Mislim da je to poštena ponuda Frank moze izrasti u all defensive team igrača,Kanter je jedan od najboljih centara po efficency-u,Bridges ima potencijal biti novi Draymoond,Lee je solidan veteran.Uz Porzingisa i Kawai-a imali bi Hardawaya jr.kao scorera,Trey Burke je reinkarnacija Iversona. Uz solidne role igrače borili bi se ako izostanu povrede za vrh Istoka.

avatar
Kori Volden
Monday, 09.04.2018
15:27

Koliko si samo gluposti napisao u 4-5 recenica, nije realno. xd

avatar
JC\'90
Monday, 09.04.2018
13:11

Lejkersi i Seltiksi se ne bi odrekli svojih mladih igraca sigurno.

avatar
Algebrons
Monday, 09.04.2018
13:10

Očajnost od teksta, odakle god da ste ga kopirali. Ima mnogo nelogičnosti, loših stvari napisanih, ali ova prednjači - da li je moguće da su ponude Filadelfije i Klivlenda iz ovog teksta ''podjednake'' (po vama, naravno)!? Fulc (prvi pik prošlogodišnjeg drafta, potencijalno ol-star igrač), Šarić (već sada dokazan NBA starter, mlad igrač), TOP10 pik sa ovosezonskog drafta, Luvavu (pik prve runde od pre 2 godine)... a iz Klivlenda dobijaju jedno veliko ništa (par istrošenih igrača i jedini potencijalno valjan prospekt je onaj kog bi draftovali preko Bruklinovog pika. Plus bi po vama Kavsi i bolje prošli jer bi dobili još fantastičnog bekap pleja u liku Petija Majlsa. Stvarno morate da počnete da se informišete oko NBA, a ne da kopirate tekstove sa kojekakvih stranica. Samo Fulc (iako je zbog povrede propustio skoro celu sezonu) ima veću vrednost od svih stvari koje se pomenuli da nudi Klivlend u ovom tekstu.

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 09.04.2018
13:32

Kao prva stvar,Majls ne da nije fantastican,nego je klasican prosecan igrac! Kao druga stvar,hoce da ga se rese zbog ugovora,drugim recima daju Kavaija,ali i ovog da moras uzeti,kako bi imali prostora u kepu za 2 all star igraca. Kao treca stvar,ako je ponuda Klivlenda smesna,tek je smesna ponuda Finiksa,pa za te igrace ne bih dao Rocestija. Sto se Fulca tice,interesantno da TI znas koliko vredi,iako nije odigrao nijednu jedinu utakmicu,ima ocajan izbacaj,slab je i povredjen.

avatar
Algebrons
Monday, 09.04.2018
18:10

Za kraj, pošto vidim da se mnogo plašiš povreda i razumeš se u antropologiju - ko garantuje da će Kavaj ikada više, nakon ove povrede, biti onaj stari Kavaj? Ko kaže da Lenard nije igrač sistema? Nadam se da znaš da su i svi igrači Sparsa oduvek bili igrači sistema? Greg je svakog igrača preko svog sistema činio daleko boljim nego što on jeste.

avatar
Algebrons
Monday, 09.04.2018
14:01

Što se ovoga oko ponude Fikinsa tiče, to pokazuje koliko nemaš pojma oko lige. Dobijaju Bendera koji bi kod Popa mogao da eksplodira (unapređena verzija Bertansa). Dobijaju Džeksona koji ima 20 godina i već sada je ozbiljan 2-vej igrač. Dobijaju (najverovatnije) prvog pika sa drafta ove godine (a to su Dončić, Ejton, Bagli...). To je jedna od najjačih ponuda (uz onu od File i Lejkersa).

avatar
Algebrons
Monday, 09.04.2018
13:59

Što se dela oko Fulca tiče, naravno da znam, jer sam čovek koji Filadelfiju prati 24/7. Dečko je imao očajan izbačaj jer mu je rame bilo povređeno, već danas taj izbačaj izgleda isto kao i na koledžu (samo mu je još ostalo da poveća domet, odnosno da ga proširi na tri poena), sklon povredama nije (ovo mu je druga od kako igra ozbiljnu košarku), a to da je slab ne bih komentarisao, jer je momak fizički zver (atletičan, raspon ruku preko 215cm, sredio muskulaturu, visok odličnih 194cm za jednog pleja...). Jedan od najveštijih ruki igrača koji su se pojavili u poslednje vreme, dovoljno je pogledati par njegovih rolinga i fejd'vej šuteva kako bi se videlo njegovo košarkaško umeće. Takođe ima odličan pregled igre i elitni je defanzivac već sada (iako se to nije očekivalo kada je dolazio u ligu).

avatar
Algebrons
Monday, 09.04.2018
13:54

Hajde malo koncentracije prilikom čitanja - rečeno je da je majl fantastičan BEKAP plej, dakle klupaš koji popuni 15-20 minuta. Klasičan andersajz bekap plejmejer, a takvi su itekako cenjeni u ligi prethodnih 10-15 godina, jer njihove igračke kvalitete sputava taj nedostatak fizičkih predispozicija.

avatar
rosen.manutd
Monday, 09.04.2018
13:09

Kako bi voleo da ga vidim u Bucksima ili 76 ersima. Mislim da nema sanse da Lejkersi daju Kuzmu. Isto tako Seltiksi ne bi trebalo da daju tejtuma. Sixersi bi dali fultza ja mislim ali opet... videcemo. Ceka nas buran period.

avatar
_Goran_
Monday, 09.04.2018
12:18

Lejkersi ni u ludilu da se odreknu Kuzme, lik je zver.

avatar
Spurs_997
Monday, 09.04.2018
12:26

Kao i Boston Tatuma..