Kaunas slavi - Dvadeseta titula Žalgirisa, Javtokas u penziji

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.06.2017.
19:15
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Žalgiris osvojio je jubilarnu dvadesetu titulu prvaka Litvanije, pošto je u finalu plej-ofa savladao ekipu Lijetkabelisa.

Epa/Spyros Chorchoubas
Epa/Spyros Chorchoubas

Povezane vesti

Borba za šampionsku titulu u Litvaniji okončana je trijumfom Žalgirisa koji je ukupnim rezultatom 4:1 u seriji savladao Lijetkabelis i tako stigao do trofeja.

Žalgiris je u petom meču slavio rezultatom 73:68 (15:15, 27:18, 16:19, 15:16) i tako stigao do dvadesete titule prvaka Litvanije!

Najbolji pojedinac u petom susretu bio je Lukas Lekavičijus koji je postigao 23 poena, a pratili su ga Paulius Paulius Jankunas sa 16 (9 sk) i Edgaras Uljanovas sa 12 poena (7 sk). Bivši košarkaš Partizana Leo Vesterman postigao je 8 poena, upisao 5 skokova i 8 asistencija.

Današnji meč ostaće upamćen po tome što je Robertas Javtokas na teren kročio u poslednje dve sekunde i tako upisao svoj poslednji nastup u karijeri.

Legendarni litvanski centar odlučio je da ode u penziju, a sigurno da nije mogao da odabere bolji način da to učini nego jubilarnom titulom sa Žalgirisom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke