Kari uzeo metlu!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 26.04.2015.
09:34
Izvor: Sportske.net

Voriorsi bez milost, Baksi produžili nadu u samom finišu. "Grizliji" blizu polufinala, ne da se Bruklin!

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Milvoki je u poslednjem trenutku uspeo da izbegne metlu. Baksi su koševima Džerida Bejlisa srušili Čikago i ostali u igri, doduše i dalje ih čeka nemoguća misija.

Utakmica broj 5 je u ponedeljak u Čikagu, videćemo koliko će ovaj tesni poraz uticati na Bulse koji su želeli da završe seriju u Viskonsinu.

Ovo je i prva pobeda Baksa u plej ofu posle pet godina, podsetimo ovaj tim je za sezonu od najgore ekipe u ligi prešao put do doigravanja.

Čikago je imao šansu za pobedu, na 90:90 imali su napad, ali je Midlton uspeo da ukrade loptu Rouzu. Niko ga nije krivio, Bulsi su napravili 28 grešaka, to ih je odvelo u poraz.

Džimi Batler je sa 33 poena postavio svoj rekord u plej ofu, Gasol je ubacio 16 i imao 10 skokova. Rouz je stao na 14, dodao je i 6 asistencija, ali je imao čak osam grešaka.

Bulls Bucks Basketball

Kod Milvokija, Mejo 18 poena, koliko i Bejlis, Džared Dadli je dao doprinos, baš kao i meč viner Bejlis, sa klupe.

U ekipi Čikaga na parketu posle meča pauze Mirotić, ubacio je 5 poena za 20 minuta, uz loš procent šuta.

Posao je završio Golden Stejt, najbolji tim regularne sezone je dobio Pelikanse još jednom u Nju Orleansu i sa 4:0 otišao u polufinale.

Warriors Pelicans Basketball

Stef Kari je ponovo odigrao simultanku, ubacio je 39 poena, Drajmond Grin je dodao 22, uz 10 skokova. Već na poluvremenu Voriorsi su imali dvocifrenu prednost, da bi ona u drugom poluvremenu bila +24 za favorita.

Domaćima nisu pomogla ni 36 poena Entonija Dejvisa. Njegova treća sezona je okončana sjajnom partijom, pokazao je u ovom šampionatu šta može, ali Pelikansi su ipak daleko od velikih stvari.

Ni mnogo bolji tim ne bi učinio ništa, Golden Stejt je šutirao 13 od 24 za tri poena, jasno da pobeda nije dolazila u pitanje. Sada će se najbolji tim lige odmoriti i sačekati rasplet u duelu Memfisa i Portlanda.

Grizzlies Trail Blazers Basketball

Tu se pobednik nazire, "Grizliji" su poveli sa 3:0 posle pobede u Oregonu i videćemo u ponedeljak uveče hoće li se serija vraćati u Portland.

Doduše pobeda je skupo plaćena, povredom Majka Konlija, u pitanju je udarac u lice, zadržan je u bolnici, videćemo koliko će se oporavljati.

Gasol je ubacio 25 poena, imao 7 skokova. "Grizliji" su bili i bez Bena Udriha, pa je treći bek Nik Kalates završio posao, ubacio je 13 poena, mnogo više od svog proseka u sezoni.

Portland je jurio prednost gostiju, spustio se na -8 u poslednjoj četvrtini, ali nije vredelo. Batum je ubacio 27 poena, računajući i regularnu sezonu, Blejzersi su izgubili sedam mečeva u nizu. Protiv Memfisa su podsetimo, izgubili sve četiri u ligi, i pre ovog dvomeča bilo je jasno da su im šanse male.

Sada su na 0:3, nijedan tim nije uspeo da se vrati iz tog minusa, no videćemo može li tim iz Oregona da dobije četvrti meč sutra uveče i ostane u igri.

U prvoj utakmici dana, Bruklin je savladao Atlantu i smanjio prednost rivala.

Rezultati:

Bruklin - Atlanta 91:83 (1:2)
Milvoki - Čikago 92:90 (1:3)
Nju Orleans - Golden Stejt 98:109 (0:4)
Portland - Memfis 109:115 (0:3)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dakijev psihijatar
Sunday, 26.04.2015
12:53

Kari MVP ove sezone tu nema dileme.

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Sunday, 26.04.2015
12:22

Stef treba da bude MVP!!! Čovek rastura, uživanje ga je gledati!!!