Kari Pešić ne očajava, najavljuje trofejnu sezonu, ali hoće li se zadržati na klupi Barse?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 01.07.2020.
13:50
Izvor: Sportske.net

Ekipa trofejnog srpskog stručnjaka doživela je poraz u finalu ACB lige.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Košarkaši Baskonije su u dramatičnoj završnici stigli do titule prvaka Španije, savladali su Barselonu sa 69:67 u finalu završnog turnira u Valensiji i dočepali se trofeja.

Predsednik kluba iz Vitorije je već najavio da će Duško Ivanović, koji je za kratko vreme potpuno preokrenuo sezonu za ekipu iz "Fernando Buesa" arene, ostati na klupi i naredne sezone.

Ipak, isto se sa sigurnošću ne može reći za Svetislava Pešića, jer je jasno da su u Kataloniji očekivali titulu još kada je Real ostao bez polufinala.

Srpski stručnjak ima još godinu dana ugovora sa klubom, bilo je priča da bi mogao da predvodi ekipu do isteka saradnje, a da onda klupu Barse prepusti zemljaku Željku Obradoviću, koji je uzeo jednogodišnju pauzu od košarke.

U poslednje vreme su se ipak pojavile informacije da Šarunas Jasikevičijus, koji pregovara sa Fenerbahčeom, prati situaciju u Barseloni, jer ima želju da sedne na klupu te ekipe.

Videćemo kako će se čitava priča završiti, Pešić po svemu sudeći veruje da ostaje u klubu, jer najavljuje trofejnu sezonu.

"Ovaj tim ima kontinuitet, ima budućnost, karakter i ima ono što je potrebno da se osvajaju titule. Ali u košarci ne igrate pet na nula, igrate protiv drugih timova. Izgubili smo utakmicu koji smo želili da dobijemo.

Razočarani smo i veoma tužni, ali znamo da imamo timski duh. Znamo da morao da igramo bolje i siguran sam da ćemo naredne sezone napraviti iskorak i osvojiti titule
", izjavi je Pešić po okončanju velikog finala.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavoljub Saša Petrović
Wednesday, 01.07.2020
19:50

Secate se kad je rekao da je nerealno da Teo dodje u zvezdu! Da li je realno da on bude trener barse?

avatar
ViniciusJR
Wednesday, 01.07.2020
14:34

Kari treba da razmisli o penziji. Napravio je ogromne stvari u karijeri, legenda je, to mu niko nikad osporiti ne moze. Ali, sa najjacim i najplacenijim timom u Evropi, nista nije uspio da ostvari, u Spaniji 3 takmicenja bez trofeja, a ni EL osvojili ne bi 100%.

avatar
babaroga
Wednesday, 01.07.2020
17:43

A sto, kup takmicenje mu je nesto kao bitno? Eto sada ovi sto ga osvojili mogu da se hvale da su umalo bili sampioni.