Kari Pešić jasan: "Amerikanci nisu glavni favoriti u Kini"

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 12.08.2019.
16:41
Izvor: Sportske.net

Trofejni stručnjak veruje da selekcija SAD više nije apsolutni favorit za najsjajnije odličje.

Epa/Georgia Panagopoulou
Epa/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Ako neko zna kako se pobeđuju Amerikanci, to je Svetislav Kari Pešić, koji je usred Indijanopolisa uzeo zlato sa našom reprezentacijom.

Mnogi se nadaju da bi 17 godina kasnije mogli da ponovimo taj uspeh, a trener Barselone tvrdi da Amerikanci nisu apsolutni favoriti, ali da su među favoritima za osvajanje zlatne medalje.

"Očigledno je da Amerika nije više glavni favorit za zlatnu medalju, ali je jedan od favorita. Da li je otkazivanje važnih igrača za američku reprezentaciju prednost za ostale selekcije koje su kandidati za medalju, to je vrlo teško reći. Sigurno je da će Amerika izaći sa dobrom ekipom jer imaju trenera Grega Popovića koji ne samo da je jedan od najboljih trenera NBA", izjavio je Pešić za "Spotski žurnal".

On navodi i da Srbija ima jako kvalitetnu selekciju i da smo uz Amerikance i još dve evropske selekcije među favoritima za zlato u Kini.

"Favoriti za medalju su pored naše selekcije, Španija i Grčka. Oni će sigurno iskoristiti potencijale i prednosti. Mi poodavno nismo imali ovako kvalitetnu selekciju, već dugo su igrači i stručni štab zajedno, sa uspehom rade u kontinuitetu", dodao je trofejni stručnjak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 12.08.2019
16:44

Sta rece covek... :D Amerikanci su i u ovom sastavu glavni konkurenti za zlato, najkvalitetniji su. Kakva crna Spanija...Nisu slabiji u zadnjih 15 godina bili. Grcka ok, Litvanija je uvek nezgodna. Francuska takodje.

avatar
Mitrogol32
Tuesday, 13.08.2019
00:38

Dilej, bespotrebno stvara pritisak reprezentaciji... ameri sad mozda i opasniji nego sa zvezdama sto su otpale