Kari: "Imamo pojedince koji se neće uplašiti zadnje lopte"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 05.09.2015.
16:05
Izvor: Sportske.net

Bivši selektor reprezentacija Nemačke i Jugoslavije Svetislav Pešić izneo je svoja očekivanja od Eurobasketa i pritom napravio poseban osvrt na eru kada je "Pancere" odveo na krov Evrope i pitanja vezana za šanse Srbije na kontinentalnoj smotri.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Trener minhenskog Bajerna Svetislav Pešić pratiće dešavanja na Eurobasketu sa lica mesta pošto je već doputovao u Berlin gde će biti igrane utakmice "grupe smrti".

U susretu sa srpskim novinarima bivši selektor reprezentacija Nemačke i Jugoslavije govorio je o uspehu koji je 1993. godine ostvario sa "Pancerima" a potom se osvrnuo i na ono što će uslediti u Berlinu.

Svetislav Pešić očekuje da Nemačka bude među sedam najboljih na "Starom Kontinentu" kako bi obezbedila učešće na kvalifikacionim turnirima za odlazak u Rio, a kad je naš nacionalni tim u pitaju popularni Kari ima samo reči hvale.

"Srbija je odlična, ekipa je dobra. Imaju kontinuitet sa Saletom, već su napravili dobru dinamiku ekipe, dobra je atmosfera. Treneri znaju da je košarka ekipni sport u kojem na kraju odlučuje pojedinac. Ja mislim da imamo dovoljno pojedinaca koji se neće uplašiti zadnje lopte" kazao je Pešić.

Iskusni košarkaški vuk osvojio je dve titule prvaka Evrope sa Nemačkom i Srbijom, a trenutno nosi epitet čoveka čija je reprezentacija poslednja uspela da osvoji šampionat Evrope na domaćem terenu.

O tome šta je sve Svetislav Pešić govorio o "grupi smrti" u kojoj se nalazi i Srbije možete pogledati u priloženom videu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke