Kari i družina "pripitomili" Grizlije

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 04.05.2015.
00:12
Izvor: Sportske.net

Rutinska i ubedljiva pobeda Golden Stejta na startu polufinalne serije Zapada protiv Memfisa.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Pitanje pobednika se nije postavljalo nijednog trenutka, 'Ratnici' su celu utakmicu vodili, konstatno dizali prednost, na kraju malo prikočili, te je pobeda iznosila 'samo' 15 razlike - 101:86 (32:25, 29:27, 22:14, 18:20).

Ključ pobede tima Stiva Kera leži u pogođenim trojkama, njegovi puleni su pogodili 13 iz 28 pokušaja, na drugoj strani gosti iz Tenesija svega tri, od toga jednu u prvom, a jednu u poslednjem napadu meča.

Golden Stejt je dobio bitku sa Memfisom i u skoku, što je najjače oružje Grizlija, pod takvim okolnostima gosti nisu imali šta da traže na parketu na kom su ove sezone jedino Čikago i bivši šampion San Antonio uspeli da slave.

Stef Kari je po običaju bio najefikasniji kod 'Voriorsa', ubacio je 22 poena i dodao 7 asistencija. Klej Tompson je brojao do 18, Dremond Grin do 16, dvocifreni su bili Barns i čovek za specijalne zadatke Spejts.

Kod Memfisa su Mark Gasol i Zek Rednolf iskombinovali 41 poen, obojici je nadostajao po skok za dabl-dabl. Solidnu rolu pružio je i Toni Alen sa 15 poena, ali za nešto više protiv najboljeg tima regularnog dela NBA lige, Grizlijima će trebati više raspoloženih igrača, najbitnije od svega je da se što pre oporavi Konli, Nik Kalates ne može da izvuče teret na pleju.

Drugi meč ove polufianale serije se takođe igra u Ouklendu.

U prvom duelu dana koji je otvorio polufinalne serije, brejk u Atlanti.

U prilogu pogledajte jedan od najlepših poteza utakmice, maestralnu asistenciju Karija posle koje je Grin 'pljusnuo' trojku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke