Kari doveo Blažiča u Barselonu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.08.2018.
17:33
Izvor: Sportske.net

Bivši trener Crvene zvezde doveo bivšeg košaraka crveno-belih u Barselonu.

Sportske.net/ALTAIStudio/NikolaKrstić
Sportske.net/ALTAIStudio/NikolaKrstić

Povezane vesti

U različitim vremenima su Svetislav Pešić i Jaka Blažič branili boje Crvene zvezde ali će sada kao bivši članovi beogradskih crveno-belih sarađivati u Barseloni.

Još uvek se čeka na zvaničnu potvrdu katalonskog kluba ali provereni izvori navode da je slovenački reprezentativac dogovorio jednogodišnju saradnju sa Barsom.

Dogovor je postignut tokom prepodneva, tako da će Jaka Blažič (28, 196 cm) nakon sezone provedene u ekipi Andore obući dres slavnog katalonskog kluba.

Slovenac je nakon osvajanja zlatne medalje na EuroBasketu sa svojim nacionalnim timom imao odlučnu sezonu u ekipi Andore. Blažič je u ACB ligi beležio prosek od 13,6 poena i 4,3 skoka po meču.

Barsa je projekat za novu sezonu započela krajem juna kada je ugovor na godinu dana potpisao Svetislav Pešić. Potom su počela da pristižu pojačanja, a najvažniji igrači su produžili ugovore.

Katalonci su pre Jake Blažiča angažovali Kajla Kjurika (Zenit), Kevina Pengosa (Žalgiris), Krisa Singltona (PAO) i Artema Pustovija (Obradoiro). Nove ugovore sa klubom potpisali su Pau Ribas i Ante Tomić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke