Kapiten Srbije: "Znamo da smo vas iznervirali..."

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 02.12.2020.
11:45
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Aleksa Avramović smatra da je naš tim mogao i morao bolje u Finskoj.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Aleksa Avramović je kao kapiten predvodio reprezentaciju Srbije u "mehuru" u Finskoj gde smo zabeležili pobedu protiv domaćina i poraz od Švajcarske.

Jasno je da ekipa nije bila uigrana i da nismo u najjačem sastavu, pa mnogi gledaju na poraz od Švajcarske kao debakl.

Aleksa je govorio za "Žurnal" i rekao je da mu je jasno da su iznervirali navijače.

"Znamo da smo smo vas tada baš iznervirali! Sada se lakše diše. Nije bilo lako. Ti momci godinama igraju zajedno, dobro se poznaju, znaju kako dišu. A mi smo imali kratko vremena da se pripremimo. I pored toga, čak smo uspeli da ubacimo 90 poena. Već u prvom periodu pogodili su sedam trojki, što im je dalo vetar u leđa", ističe Avramović.

Kaže da je jako loš osećaj izgubiti kada ste apsolutni favorit.

"I pored svega toga, uspeli smo da ih stignemo. Čak smo imali i napad za pobedu. Nažalost, nismo ga iskoristili. Trebalo je to da pobedimo. Ostaje žal. Znate, loš je osećaj kada ste apsolutni favorit na nekom meču, a izgubite. To su teške utakmice. Nas je potom čekao meč protiv Finske koja je čak i bolja Švajcarske", kaže srpski košarkaš.

Onda je analizirao i utakmicu protiv Finske.

"Ne znam kakav ste vi utisak imali, ali mislim da smo ih od prvog minuta stegli i da smo kontrolisali čitavu utakmicu i rezultat. Iako nije bila laka utakmica za igranje, uspeli smo da pobedimo i približimo se plasmanu na Evropsko prvenstvo, što je bio i glavni cilj. To je bilo svega nekoliko minuta u trećem, pa i četvrtom periodu. Ali smo brzo vratili utakmicu u naš ritam. To se dešava. Svi smo pravili neke greške. Ali, one su došle iz želje da pružimo maksimum. Možda smo svi pojedinačno mogli neke stvari da uradimo bolje. Ali mi to tako ne gledamo. Pobedili smo i to je najvažnije", rekao je Avramović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke