Kapitalni skalp za Top 16 - Može li Partizan da ugleda sunce? (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 21.11.2018.
12:47
Izvor: Sportske.net

Seriju teških utakmica košarkaši Partizana nastavljaju duelom sa Valensijom u okviru 8. kola Evrokupa. Gosti igraju za overu plasmana u Top 16, crno-beli za ostanak u trci.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Tri pobede koje je ekipa Partizana vezala po dolasku Andree Trinkijerija već su pale u drugi plan. Gostovanjem Zenitu za crno-bele je počela serija teških utakmica, a prve dve su već izgubili i zbog toga predstojeći okršaji sa Valensijom i Crvenom zvezdom mt:s dobijaju na težini.

"Valensija nije najbolji kandidat da se vrati sunce, umesto ovog groznog vremena. Ali, igramo kod kuće i to je za nas veoma važno. Podrška navijača je tu, čak i kada rezultati nisu onakvi kakvi bismo svi želeli da budu", rekao je pred večerašnju utakmicu Andrea Trinkijeri.

Valensija u Beograd dolazi po pobedu koja bi joj osigurala plasman u Top 16 fazu Evrokupa, ali i Partizan ima svoju računicu za koju će igrati.

Situacija je takva da Partizanu u poslednja tri kola trebaju dve pobede kako bi preskočili Turk Telekom i zauzeli četvrto mesto na tabeli.

Klub iz Ankare ima pobedu više u odnosu na Partizan, a ukoliko u sledećem kolu dobije Trento, crno-beli jednostavno moraju da dobiju Valensiju ili Asvel kako bi u poslednjem kolu u direktnom okršaju sa Turk Telekomom igrali za prolaz.

Tačno je da je Asvel sinoć obezbedio plasman u Top 16 i da bi sledeće nedelje mogao da povuče ručnu u duelu sa Partizanom, ali tim Andree Trinkijerija nema prostora za kalkulacije, pogotovo jer u sledeća dva meča igra protiv snažnijih rivala.

Zbog toga večerašnja utakmica na domaćem terenu dobija na značaju, a videćemo da li će navijači prepoznati trenutak i ponovo ispuniti halu "Aleksandar Nikolić" iako je radni dan i dan kada mnogi biraju slavsku trpezu pre odlaska na sporske događaje.

Utakmica Partizan NIS - Valensija igra se večeras od 19 časova, a direktan prenos obezbeđen je na prvom programu televizije Sport klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke