Kao san, Jokićeva partija za 11. mesto večne NBA liste!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 15.12.2019.
08:52
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić nestvarno dobar, podatak koji zapanjuje...

Beta/AP Photo/David Zalubowsk
Beta/AP Photo/David Zalubowsk

Povezane vesti

Pravi Nikola Jokić, ako je i neko sumnjao. Ceh je platila Oklahoma, tripl-dabl Srbina 28 poena, 14 skokova, 12 asistencija. Ovo je njegov 32. tripl-dabl u sezoni, sada je na deobi 11. mesta večne liste, izjednačen sa Radžonom Rondom. Vratio se u formu, za Denver je to najvažnije u ovom trenutku, Meloun je odahnu, bez Nikole nema ni pobeda.

"Igram tako celog života, ovo je ono što od mene očekuju", rekao je Jokić, koji je šutirao trojke, imao dva zakucavanja. Već večeras, nova prilika da Nagetsi vežu pobede, u Kolorado stižu Niksi.



Iznenađenje večeri napravio je Detroit u Teksasu. Pistonsi su slavili u Hjustonu, domaćinu nisu pomogla ni 39 poena Hardena, koji je doduše potrošio čak 33 lopte, uz loš šut za tri poena. Klint Kapela je imao 19 skokova, Hjuston je bio bez Vestbruka, a junak je bio bivši MVP, Derik Rouz. On je 10 od 20 poena postigao u poslednjoj četvrtini i sačuvao pobedu svom timu u finišu. Rouz je imao i 12 asistencija...

Milvoki je lako savladao Hjuston, 18. pobeda u nizu za Bakse, Janis je brojao do 29, ali je igrao ukupno poluvreme. Kavsi nisu imali odgovor, primili su 69 poena do poluvremena, tada je već sve bilo gotovo.

Uz Jokića, vest večeri je povreda Luke Dončića nakon samo dva minuta meča protiv Majamija. Dalas je izgubio, Slovenac je izvrnuo zglob, to je bilo šokantno za tim, Majami je otišao na +24, ali su Mavsi stigli do produžetka i ipak na krajui izgubili. Porzingis je ubacio 22 poena, imao 14 skokova, ali je promašio dva važna šuta u overtajmu. Kod Majamija, tripl-dabl sa Adebaja, 18 poena, 11 skokova, 10 asistencija, Batler je ubacio 27 poena. Bobi Marjanović ponovo nije dobio šansu.

Memfis je odigrao jednu od najboljih partija sezone, razbili su Vašington, Dilan Bruks je ubacio 27 poena, igrao je i Gudurić, više nego u prethodnim mečevima, oko 17 minuta, 4 poena, 3 skoka, 2 asistencije i blokada za našeg reprezentativca.

Još jedno iznenađenje, u Čikagu su pali Klipersi. Finac Markanen je uz 13 poena, imao čak 17 skokova, Zak Lavin izrešetao koš rivala, 31 poen. Bulsi su dosta mečeva ove godine izgubili u finišu, sada su dobili na takav način, bili su na -5 dva minuta pre kraja i uspeli da naprave preokret. Pol Džordž je ubacio 27 poena, Harel 30, ali je Džordž promašio trojku za produžetak. Umor je stigao Klipse, treći meč u četiri dana, Dok Rivers je odmarao Kavaja Leonarda, nije bilo ni Lua Vilijamsa, povređen je i Pat Beverli.

Šampion je prekinuo lošu seriju od tri poraza u Kanadi, dobili su Netse, Paskal Siakam je ubacio 30 poena, Gasol odigrao najbolje u sezoni, 17 poena, 15 skokova. Netsi su stara mušterija za Reptorse, izgubili su 16 od 17 poslednjih mečeva od Toronta, a devet puta u nizu su poraženi preko granice.

Rezultati:

Hjuston - Detroit 107:115
Denver - Oklahoma 110:102
Milvoki - Klivlend 125:108
Dalas - Majami 118:122 pr.
Memfis - Vašington 128:111
Čikago - Los Anđeles 109:106
Toronto - Bruklin 110:102

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke