Kao predskazanje - Jokić napravio tripl-dabl tačno 24 godine posle zemljaka!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 09.01.2019.
07:58
Izvor: Sportske.net

Zvuči kao uvrnuta priča, ali isto se desilo sa Srbinom u ulozi 8. januara 1994. godine. Kokoškov stigao do desete pobede protiv "našeg" Sakramenta...

AP Photo/Wilfredo Lee
AP Photo/Wilfredo Lee

Povezane vesti

Nikola Jokić je dominirao, pomogao da Denver podigne glavu nakon poraza od Hjustona. Tripl-dabl Srbina, 29 poena, 11 skokova, 10 asistencija pogurao je Nagetse ka važnom trijumfu u Majamiju.

Ovo je četvrti tripl-dabl Srbina u sezoni, Denver je ostao prvi, bilo je teško, napeta poslednja dva minuta, odlučio je baš Jokić u finišu, na kraju Majami nije ni šutirao za produžetak, izgubili su loptu, pa je Marej u poslednjoj sekundi sa bacanja dotukao domaće.

Za Jokića ovo je 20. tripl-dabl karijere, on je postao drugi centar u istoriji koji je to napravio protiv Hita, prvi je pre tačno 24 godine načinio Vlade Divac u dresu Lejkersa.

Datum, 8. januar 1995.

Kad smo kod Divca, njegovi Kingsi su pali ispod 50% porazom od Kokoškova i Sansa. Konačno je Feniks stigao do dvocifrenog broja pobeda, završili su seriju kod kuće skorom 1-6, ali eto prilike za njihove navijače da se raduju.

Naši u Sakramentu loši, 7 poena, 5 asistencija Bogdanovića, loš šut, Bjelica je igrao tek 16 minura, 4 poena, 5 skokova.

Pojačanje Sansa Keli Obre Džunior je ubacio 26 poena, izjednačio rekord karijere, inače njegov tim se vratio sa -21, koristio greške Kingsa i na kraju slavio, završivši utakmicu serijom 11:2. Sakramento je napravio 25 grešaka, sa takvim propustima ne može se dobiti ni jedan od najgorih timova lige.

Klipersi su nastavili da pobeđuju kod kuće, deveti trijumf u nizu pred svojim navijačima, preslišali su Šarlot, Harel je uz 23 poena, imao 11 skokova i 5 asistencija. Pogađate, to znači da Bobi nije ni primirisao parket, a Teodosić je daleko od rotacije, naši samo posmatrači i malo je izgleda da se to promeni...Za Šarlot poraz ništa novo u ovoj dvorani protiv Klipsa, poslednji put su slavili na ovom gostovanju 2009. godine.

Voriorsi su prekinuli loš niz kod kuće, Klej Tompson je ubacio 43 poena, na drugoj strani Hezonja 19, ali sve je bilo rešeno, po običaju, posle jake treće četvrtine domaćih, Tompson je sasuo sedam trojki, Kari imao 14 asistencija, najviše ove sezone, ovo je deseta pobeda u nizu Golden Stejta protiv Niksa.

Terapija radi, posle smene Tibodoa, Minesota je slavila u Oklahomi. Vigins je do vrha napunio koš Tandera, 40 poena, 10 skokova, na drugoj strani Vestbruk 25 poena, 16 skokova.

Rajan Sanders je tako debitovao pobedom, ako vam je prezime poznato, u pravu ste, ovo je 32-godišnji sin Flipa Sandersa. Vestbruk je promašio dva puta u finišu za pobedu domaćih.

Teže nego što se očekivalo, Toronto je savladao Atlantu, Kavi Leonard je ubacio 31 poen, a meč je rešio Ibaka zakucavanjem 17 sekundi pre kraja.

Filadelfija je slavila protiv Vašingtona, ruki Siksersa Landri Šamet je odigrao meč života, ubacio je 8 trojki, ukupno 29 poena, pa je Embid na terenu proveravao da li momak sa Vičite ima temperaturu. Inače, Fili ima najbolji skor kod kuće u ligi, 18-3.

Indijana je dobila očajni Klivlend koji je ublažio poraz u drugom poluvremenu. Tadeus Jang je postigao 26 poena, Bogdanović dodao 23, Oladipo je brojao do 17, prednost gostiju je rasla, bilo je +23, ovo je deseti poraz Kavsa u nizu, a ostali su i bez povređenog Nensa Džuniora.

LA Klipers - Šarlot 128:109
Golden Stejt - Njujork 122:95
Feniks - Sakramento 115:121
Oklahoma - Minesota 117:119
Toronto - Atlanta 104:101
Majami - Denver 99:103
Filadelfija - Vašington 132:115
Klivlend - Indijana 115:123

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke