Kao kadet bio prvak Evrope, sad bi na NBA draft: ''A kad sam video slike i titulu Partizana iz 1992...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.06.2020.
13:15
Izvor: Sportske.net, srpskainfo.com

Ta scena ostavila je snažan utisak na njega, ujedno i pokazatelj koliko se Partizan poštuje u Španiji i skoro tri decenije od istorijskog uspeha.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Sećate li se Njegoša Sikiraša?

Ovaj mladi košarkaš je izazivao veliku pažnju pre pet godina, kada je bio istaknuti član kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je na U16 šampionatu u Litvaniji osvojila titulu prvaka Evrope.

U toj generaciji su nastupali i Džanan Musa, Sani Čampara... koji su još uvek veoma mladi i od kojih se tek očekuju velike stvari u seniorskoj konkurenciji.

Sikiraš je sada član španske Fuenlabrade, može da se pohvali iskustvom u najjačoj nacionalnoj ligi u Evropi, ali ambicije su mu mnogo veće - odlazak u NBA ligu.

''Prijavljen sam na ovogodišnji draft koji je trebao da se održi 25. juna u Njujorku, ali zbog cele ove situacije sa korona virusom je odgođen do daljnjeg. Naravno kao i svima san je da zaigram u NBA, a ekipa koja mi se sviđa je Majami Hit. Od malena sam ih voleo, čak sam pre dve godine bio u Majamiju gde sam trenirao u njihovoj dvorani'', rekao je Sikiraš, a prenosi ''Srpskainfo''.

Jedan detalj je u tom razgovoru posebno istakao, vezano za svoj prvi dolazak u Fuenlabradu, gde je Partizan zbog sankcija protiv naše zemlje igrao kao domaćin u sezoni 1991/92, na putu ka tituli prvaka Evrope.
-
Baner 12

Tada su Partizan, Fuenlabrada i njihovi navijači razvili prijateljstvo koje i danas traje, u šta se i Sikiraš lično uverio.

''Partizan i Fuenlabrada su bratski timovi i mislim da to svi znaju, da je energija između njih velika. I jako mi je drago bilo kada sam došao prvi put u Fuenlabradu i video slike i titulu Partizana iz 1992 godine kada su pobedili Huventud za prvaka Evrope'', istakao je Sikiraš.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke