Kao da nije bio dovoljan Vestbruk, sad ima i Španca!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 22.12.2016.
09:24
Izvor: Sportske.net

Španci noćas ukrali šou u NBA ligi. Bjelica nevidljiv, Bobi sa klupe gleda kako se tim raspada. Iznenađenja u Juti i Portlandu, Čikago izviždao Vejda i kompaniju...

AP Photo/Max Becherer
AP Photo/Max Becherer

Povezane vesti

Nemanja Bjelica ponovo loš, ali Minesota pobeđuje.

Srbin nije namestio ruku, dao je samo jednu trojku iz pet pokušaja, uz ta tri poena, imao isto toliko skokova i asistencija.

Međutim, "Mladi vukovi" su slavili protiv Atlante i pokazali da posle niza tesnih poraza uče lekcije. Vigins je dao 19 poena, Tauns 17, uz čak 18 skokova, ovo je prvi put od aprila da je Minesota dobila dve u nizu. Houksi bez Hauarda, i dalje nastavljaju sa ogromnim oscilacijama, prošli meč su dobili Oklahomu, a slavili su i u Torontu. Ali, zato gube kod kuće protiv slabijih rivala.

Detroit je poražen od Memfisa, nisu našli rešenje za Marka Gasola. Španac ih je rasturio sa 38 poena, Marjanović nije dobio šansu. Gasol je izjednačio rekord karijere, ubacio je 14 od 17 lopti,i nadoknadio tri loše partije u nizu. Pistonsi u velikoj krizi, izgubili su četiri meča zaredom i to sve dvocifrenom razlikom.

Hjuston je izrešetao Sanse, brojali su do 125, "Bradonja" je ubacio 27 poena i imao 14 asistencija. Roketsi po tradiciji dobro prolaze u Arizoni, pogodili su 18 trojki, jasno imali mnogo bolji procenat šuta nego u porazu u derbiju sa San Atonion.

Sansi su se vratili u finišu treće četvrtine, ali kada su gosti pojačali ritam, sve je bilo brzo gotovo.

Iznenađenje je pobeda Kingsa u Juti, jednoj od najboljih odbrana lige Kazins je dao 21 poen, ali nije baš dobro šutirao. Ipak, gosti iz Kalifornije su imali Taja Lousona koji je igrao kao nekad u odlučujućim trenucima, ubacio 19 poena i na kraju i prelomio. Kod Jute, Hejvard 28 poena i 10 skokova, Gober 17 poena i 14 skokova. Domaćin je ispustio prednost od 20 poena, kao da su potcenili rivala i to im se obilo o glavu.

Neočekivana je i pobeda Dalasa u Portlandu, Harison Barns je vodio jedan od najgorih timova lige do trijumfa sa 28 poena.

Čikago je izviždao svoje ljubimce nakon poraza od Vašingtona, klupa Vizardsa je završila veliki posao, ali su Vol i Bredli Bil sa ukupno 44 poena bili enigma za loše Bulse. Tim iz prestonice igra bolje u poslednje vreme, dobili su četiri od pet mečeva.

Oklahoma je preslišala Pelikanse, Vestbruk je dobio "okršaj" sa Dejvisom. Ubacio je 42 poena, imao 10 skokova i 7 asistencija, "Obrva" je brojao do 34, uz 15 skokova.

Ras je uspevao malo da se odmori, zahvaljujući Aleksu Abrinesu. Španac je odigrao utakmicu karijere, ubacio pet trojki, završio sa 18 poena. On je predvodio seriju od 11:0 tokom koje je dao tri trojke i praktično prelomio.

Nova pobeda Kavsa nad Milvokijem, druga u dve večeri. Kajri Irving je ubacio 31 poen i imao 13 asistencija u večeri u kojoj je šampion bio bez dvojice startera, Lova i Džej-Ar Smita. Kajriju je ovo rekordni broj asistencija, Lebron je ubacio 29 poena, na drugoj strani Antetokupmpo 28, Džabari Parker 27, za Bakse koji su namučili Klivlend u utorak uveče i odveli ih u produžetak, ali sada nisu stigli tako daleko.

Rezultati:

Klivlend - Milvoki 113:102
Atlanta - Minesota 84:92
Detroit - Memfis 86:98
Nju Orleans - Oklahoma 110:121
Čikago - Vašington 97:107
Feniks - Hjuston 111:125
Juta - Sakramento 93:94
Portland - Dalas 95:96

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 22.12.2016
17:45

Fear the beard! Go 🚀

avatar
bagra
Thursday, 22.12.2016
13:26

Zasto Lov, kada se covek zove Lav. Love se cita Lav,kao ljubav. Ajde da je neko komplikovano ime, ili neki manje poznat igrac pa i da razumem.