Kao bika za rogove, Rubio rasturio Vestbruka, usledila pretnja!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 22.04.2018.
09:51
Izvor: Sportske.net

Španac bukvalno počistio pod sa jednim od najboljih igrača sveta koji je delovao baš iznervirano nakon lekcije. Pelikansi su u polufinalu, "Vukovi" pokazali zube, Bjelica nestao u akciji...

EPA-EFE/GEORGE FREY
EPA-EFE/GEORGE FREY

Povezane vesti

Čekanje dugo 14 godina je završeno. Minesota je dobila utakmicu u plej ofu, slavili su noćas protiv Hjustona i smanjili na 21. Batler je odradio ono zbog čega je doveden među "Vukove", bio je pravi lider tima sa 28 poena, Tig je dodao 23, a posle dva slaba izdanja u Teksasu, Tauns se vratio dabl-dablovima, 18 poena, 16 skokova. Bjelice ni na mapi, odigrao je tek par minuta.

Na drugoj strani kod Roketsa 29 poena za Hardena, ali puno su promašivali, Minesota je imala mnogo bolji procenat šuta za tri poena, kada je tako, Hjuston teško može da dobije ovakav meč.

U drugom poluvremenu je proradila veza Batler-Tauns, tada je i napravljena odlučujuća prednost.

Četvrti meč je na programu u ponedeljak, ponovo u Minesoti.

Juta vodi protiv Minesote, Riki Rubio je nadigrao Vestbruka. Španac fantastičan 26 poena, 11 skokova, 10 asistencija. Odigrao je magičnu utakmicu, Vestbruk je na drugoj strani napravio osam grešaka i završio sa 14 poena, mada je iznervirano obećao da će zaustaviti Španca u narednom meču.

"Garantujem, smiriću ga u četvrtoj utakmici", tvrdio je ljuti Vestbruk dok su navijači ispratili Rubija ovacijama.

Oklahoma je bolje delovala na startu, ali onda se dogodio Rubio. Pogađao je iz svih pozicija, krenula je serija poena Jute, publika je poludela, Španac je delovao nezaustavljivo, Mičel je dodao 22 poena, Džo Ingls pogodio pet trojki. Upravo u drugoj i trećoj četvrtini zbunjeni Tander je izgubio meč, Juta vodi 2:1, ako dobije sledeći meč u svojoj dvorani biće blizu polufinala.

U polufinalu su već Pelikansi koji su počistili Portland, Entoni Dejvis je ubacio 47 poena za veliko slavlje u Lujzijani. DžejRu Holidej je dodao 41 poen, Lilard ponovo bio loš, kao i u prethodne tri utakmice, on je doigravanje završio sa svega 18.5 poena u proseku i užasnim procentima šuta. U svakom slučaju ishod serije je iznenađenje, ali Pelikansi su prevazišli i povredu Kazinsa i zasluženo su među četiri gde ih najverovatnije čekaju Voriorsi koji treba da završe posao protiv San Antonija.

U prvom meču dana, Filadelfija je dobila u Majamiju i na korak je od polufinala Istoka.

Rezultati:

Juta - Oklahoma 115:102 (2:1)
Minesota - Hjuston 121:105 (1:2)
Nju Orleans - Portland 131:121 (4:0)
Majami - Filadelfija 102:106 (1:3)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke