Kanada u euforiji, Raptorsi bez straha na debiju, "Spajsi Pi" nokautirao šampiona!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 31.05.2019.
07:48
Izvor: Sportske.net

Toronto otvorio seriju pobedom 118:109, domaćin nije bio impresioniran činjenicom da prvi put u istoriji igra za prsten. Odradili posao bez greške...

Nathan Denette/The Canadian Press via AP
Nathan Denette/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Sjajna partija Kanađana. Ako je bilo bojazni da će se slomiti pod tremom u prvom NBA finalu van granica Amerike, ništa od toga.

Izgledali su veoma zrelo, kontrolisali meč protiv mnogo iskusnijeg rivala, podsetimo Voriorsima je ovo peta bitka za presten u nizu.

Dvorana je bila krcata, Toronto je u euforiji, atmosfera je generalno na ovom terenu bolja nego preko granice, pa je jasno šta posle gotovo četvrt veka postojanja za navijače znači ova serija.

Blistao je Paskal Siakam ubacio je 32 poena, rekord plej of karijere, nije mogao da izabere bolji trenutak. Leonard je dodao 23 poena, Gasol 20. Na drugoj strani, Kari 34, Klej Tompson 21, ovo je prva izgubljena utakmica Voriorsa na startu finala. Doduše, prvi put seriju za titulu otvaraju sva svoje dvorane.

Do poluvremena je bilo +10 za domaće, Kamerunac Siakam, ili "Spajsi Pi" kako ga zovu, ubacio je 14 od 17 šuteva, i bio ključ. Kavaji ne tako dominantan kao u prethodne tri runde gde je beležio više od 31 poen po meču, ali je na poene, dodao 8 skokova i 5 asistencija. Recimo i to da je Durant neizvestan i za drugi meč u Kanadi, u nedelju, ali Stiv Ker će verovatno morati da ga baci u vatru.

Zanimljivo Toronto je predstavio svoju prošlost kroz igrače koji su nosili dres kluba, bili su tu Ti-Mek, Kris Boš, ali i tata Stefa Karija, Del, koji je karijeru završio baš u Kanadi.

Dodajmo na kraju da se Kazins vratio, ali nije bio faktor, dao je tri bacanja, igrao samo osam minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Friday, 31.05.2019
11:01

Toronto igra odlicno nosen Kavajem, ali ipak mislim da im nisu velike sanse. Nadam se da grijesim..