Kaminski: "Imam srpske korene, volim da se zezam sa Jokićem"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 16.08.2018.
13:31
Izvor: Sportske.net

Amerikanac je potvrdio svoje srpsko poreklo, ali je uspeo da u isto vreme i nasmeje novinare i prozove oca.

EPA/JOHN G. MABANGLO
EPA/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Frenka Kaminskog Srbi svojajtaju, čak se pre nekoliko godina (neosnovano) provlačila priča da ga je naš savez jurio za reprezentaciju. On se danas pojavio pred novinarima u kampu Košarka bez granica u Žarkovu, tako da su novinari konačno mogli da ga pitaju o poreklu.

"Tačno je da imamo srpske korene. Odrastao sam u Čikagu i igrao sam u srpskoj ligi, tako da sam mogao da zavirim u kulturu sa američke tačke gledišta. Prilično je kul biti ovde. Inače, te srpske korene vučemo preko očeve strane porodice, koja nije baš najinteligentnija, tako da je teško", rekao je Kaminski u šali i tako "prozvao" tatu.

Ali, pošto je vreme bilo vrlo ograničeno, tako da se prešlo na druge stvari, pre svega na kamp Košarka bez granica.

"Kul je ovde i kamperima znači. Ima mnogo talenata, što je jasno kada se zna koliko je NBA igrača prošlo kroz njega. Što se tiče celog ovog regiona, sjajno je kada shvatite koliko je on u stvari mali, a koliko mnogo talenata proizvode. Prilično je neverovatno. Slušao sam tokom medijskog predstavljanja šta je ko postigao – NBA prvaci, evropski prvaci, priznanja, trofeji – i stvarno je neverovatno", odgovorio je centar Šarlota.

Došao je trener Džejms Borego sa svojim stručnim štabom, a stigao je i Toni Parker, plejmejker sa pet šampionskih prstenova.

"Stvarno sam uzbuđen zbog sledeće sezone, dodali smo neke delove koji su nam falili. Došao je Toni Parker, što znači da smo dobili veterana lidera, imamo i neke mlade talente koji se razvijaju, biće zabavno.

Mislim da imamo dovoljno talenta za plej-of i biću razočaran ako se ne plasiramo. Što se mene tiče, ući ću spreman u sezonu. Imamo novi stručni štab, tako da se treba i njima dokazati. Doći ću spreman i probaću to da uradim", odgovorio je Kaminski.

Mnogo se priča o gomili promena ovog leta, odnosno odlasku Lebrona na Zapad, da li vam to sad olakšava situaciju za plasman u plej-of.

"Ne mora da znači da je lakše. I dalje je teško, i dalje morate da igrate sa svima, ali kada pogledate Istok, vidite šansu, šansu da uradite nešto što nismo još uradili, a to je plasman u plej-of i mislim da ćemo to uraditi", rekao je Kaminski.

Vaš vlasnik je Majkl Džordan, imate li priliku da ga viđate i koliko znači što je tu?

"Tu je da ponudi savet, ali se ne meša u svakodnevni rad. Sjajan je vlasnik i najbolji je košarkaš svih vremena i to što je tu i što može da vam ponudi savet je nešto što ne se teško može rečima opisati", rekao je Kaminski.

Vaš prvi plejmejker je Kemba Voker, trostruki "ol star" igrač. Kakvo je tvoje mišljenje o njemu?

"On je najbolji, iskreno. Ne samo kao igrač, nego i kao osoba. On je jedan od onih lidera koje želite da pratite. To je njegov tim, njegov grad, što je u redu jer svi žele da ga slede, vrhunski igrač i osoba i sjajno je biti oko njega", kaže Kaminski.

Poznaješ li srpske igrače u NBA, šta misliš o njima?

"Sjajni su. Upoznao sam Nikolu Jokića, volim da se zezam sa njim. Jasno je da je sjajan igrač i prilično je kul. Tokom koledža ne dobijate mnogo priliku da vidite taj aspekat stranih igrača jer ih nisam imao mnogo u svom timu, ali kada dođete  u NBA, onda upoznajete ljude iz celog sveta i onda vidite razliku, u igri. Kako, recimo, Nik Batum igra drugačije od ostalih i vidite kako se igra razvijala u različitim krajevima sveta", rekao je Kaminski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke