Kalkulacije - Partizan u sledećem meču sve rešava? U suprotnom...

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.01.2020.
20:59
Izvor: Sportske.net

Partizanova grupa postaje sve zanimljivija.

BETAPHOTO/KK Partizan/Darusafaka/Eser Erenler/DS
BETAPHOTO/KK Partizan/Darusafaka/Eser Erenler/DS

Povezane vesti

Bili su crno-beli veoma blizu da možda već večeras jednom nogom zakorače u četvrtfinale Evrokupa, ali Darušafaka je pred svojim navijačima ipak uspela da trijumfuje rezultatom 65:63.

Sada, na tabeli Grupe E Top 16 faze Evrokupa, Partizan i Darušafaka imaju skor 2-1, a očekuje se da im se tokom večeri pridruži i Virtus, ukoliko opravda ulogu favorita protiv Trenta.

Ako Trento ne napravi neko iznenađenje večeras, onda ćemo do kraja takmičenja u ovoj grupi gledati borbu utroje za dva mesta koja vode u četvrtfinale.

U sledećem kolu Partizan igra možda i najvažniji meč. Darušafaka dolazi u Beograd, ali ne u ''Štark Arenu'', već u ''Pionir'' koji će nesumnjivo biti krcat i jasno je da će crno-beli imati najglasniju podršku od početka sezone.

Taj meč je na programu 28. januara od 20 časova, a u istom kolu Virtus će se opet sastati sa Trentom, ali na svom terenu.

Ako Partizan savlada Darušafaku, i to sa više od dva poena razlike, bio bi gotovo izvesno u četvrtfinalu, pod uslovom da u poslednjem kolu još jednom savlada i već otpisani Trento u Beogradu. Ali, čak i da izgubi i od Virtusa, i od Trenta, a uz poraz Darušafake od Virtusa u Istanbulu, Partizan bi prošao u četvrtfinale. Jer, Partizan i Darušafaka bi imali skor 3-3, a crno-beli bi bili bolji u međusobnom duelu.

U tom slučaju, meč petog kola protiv Virtusa u Bolonji (5. februara od 20h) ne bi imao većeg značaja za sam plasman, ali bi odlučivao o prvom mestu na tabeli i lakšem protivniku u četvrtfinalu.

Međutim, ako crno-beli još jednom izgube od Darušafake, onda će im duel sa Virtusom u Bolonji biti presudan za plasman u četvrtfinale, što bi, priznaćete, bila mnogo teža opcija, bez obzira na ubedljiv trijumf crno-belih u prvom kolu protiv ekipe Saše Đorđevića.

Sa ''Grobarima'' će za sedam dana sve biti mnogo lakše, ta prilika ne bi smela da se propusti...
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jug i samo Jug
Wednesday, 22.01.2020
12:36

Nema tu puno mudrovanja, drzimo sve u svojim rukama i to jeto.

avatar
Doki Daki
Tuesday, 21.01.2020
22:02

U Pioniru niko nema šanse, pa ni Turci...

avatar
REV
Tuesday, 21.01.2020
22:01

''Ne bi imao većeg značaja za sam plasman, ali bi odlučivao o prvom mestu na tabeli i lakšem protivniku u četvrtfinalu:-D'' Dobro, ne bi nam to bilo bitno za plasman DALJE, na to ste sigurno mislili, za plasman na tabeli bi bilo.