Kalinić ''uništio'' Partizan, Zvezda na pragu Evrolige!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.04.2015.
22:53
Izvor: Sportske.net

Zvezda vratila ''brejk'', povela sa 2-1 u polufinalnoj seriji protiv Partizana i sada ima priliku da već u narednoj utakmici ostvari glavni cilj ove sezone.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Ubedljivom pobedom u trećoj utakmici polufinala plej-ofa, Crvena zvezda Telekom stigla na prag plasmana u finale plej-ofa - 95:85 za crveno-bele večeras u ''Pioniru''.

Prvo poluvreme proteklo je u mnogo boljoj igri Zvezdinih košarkaša. Od samog početka se videlo da će večeras Boban Marjanović konačno opet ličiti na igrača koji je dominirao Evroligom i to se odmah osetilo u igrui Zvezde.

Partizan je samo u uvodnim minutima bio nešto bolji, poveo je sa 10-6, pa sa 13-9, ali onda kreće prva Zvezdina serija kojom su crveno-beli peuzeli vođstvo i nisu ga ispuštali do kraja utakmice.

Za tili čas, na semaforu je stajalo 13-18 i tek je Džoš Akojon uspeo da tu Zvezdinu seriju prekine, trojkom za 16-18.

Međutim, kao i u prvoj utakmici, Nikola Kalinić je sjajno igrao, skakao, pogađao važne poene i posle prvih deset minuta igre Zvezda je vodila sa 26-20.

Ništa se bitnije nije promenilo ni u drugoj deonici. Partizan je i dalje bio slab u odbrani, Zvezda je to na najbolji način koristila i stigla i do 14 poena razlike - 41:27.

Ipak, u finišu prvog dela igre, uz Tepića se probudio i kapiten Dragan Milosavljević i Partizan je stigao da vrlo brzo prepolovi prednost crveno-belih.

Posle 20 minuta igre, bilo je 51-44 za Zvezdu.

Treću četvrtinu obeležio je Zvezdin kapiten Luka Mitrović, koji je i u odbrani, i u napadu osujetio pokušaje crno-belih da uhvate rezultatski priključak. Crveno-beli su trojkom Denkinsa sredinom ove deonice stigla i do maksimalnih 16 poena viška - 68-52.

U redove Partizana se uvukla nervoza, što se najbolje videlo kod Saše Pavlovića, koji je potpuno podbacio i o čemu smo pisali OVDE.

Ali, crno-beli se nisu predavali, razigrao se i Akojon, Mačvan je takođe bio zapažen u tim trenucima i tokom poslednje deonice Zvezdina prednost se dramatično smanjivala, sve do 74-75 u 33. minutu, posle trojke Milana Mačvana.

I umesto da crno-beli, nošeni podrškom sa tribina, to iskoriste, oni su olako sve prokockali, dozvolili Zvezdi da se vrlo brzo ponovo ''odlepi'', ali treba još jednom istaći i fenomenalnog Nikolu Kalinića, koji je trojkom iz ugla, posle odlične asistencije Vilijamsa, probudio Zvezdu i u finišu Partizan više nije imao šanse za preokret.

Zvezda je uspešno provela posao kraju, vodi 2-1 u pobedama i sutra će imati ''meč loptu'' za plasman u finale, a samim tim i u Evroligu.

Nikola Kalinić se večeras zaustavio na 25 poena i osam skokova, a pratio ga je i sve bolji Čarls Dženkins sa 22. Boban Marjanović se zaustavio na 11 poena iz rane faze utakmice, uz sedam skokova, a kapiten Luka Mitrović je takođe upisao 11 poena, uz devet uhvaćenih lopti.

Partizan je po broju poena predvodio kapiten Dragan Milosavljević sa 23 poena, Mačvan je upisao 17, a Akojon 14. Milutinov je meč završio sa 10 poena i tri skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak