Kalinić: "Toliko informacija na dva klika od nas, a mi gledamo smešne klipove i rijalitije"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.12.2018.
19:28
Izvor: Sportske.net

U poslednjem blogu u 2018. godini srpski košarkaš Nikola Kalinić uputio je jako važnu poruku korisnicima društvenih mreža.

Epa/Chema Moya
Epa/Chema Moya

Povezane vesti

Srpski internacionalac iz redova Fenerbahčea Nikola Kalinić "naoštrio je pero" i završio sa pisanjem poslednjeg bloga na sajtu Evrolige u 2018. godini.

Osim košarkaških tema koje su bile vezane za dosadašnji učinak Fenera u tekućoj sezoni, Nikola Kalinić je odlučio da se pozabavi još jednom temom koja mu se nakon letošnjeg iskustva učinila jako važnom.

"Želeo sam da govorim o društvenim mrežama. Kao primer ću koristiti činjenicu da je hrvatski fudbaler Nikola Kalinić postigao gol za Atletiko Madrid prošle nedelje. Ne mešaju me često sa njim u zadnje vreme, ali je to bio slučaj tokom Svetskog prvenstva u Rusiji. U nekom momentu on je bio izbačen iz reprezentacije Hrvatske. Onda je Hrvatska dogurala do finala i svi su počeli da me obasipaju raznim kletvama na Tviteru misleći da sam to ja. Nisam znao o čemu se radi, jer nisam veliki ljubitelj fudbala. Mislio sam, 'okej, možda sam rekao nešto pogrešno, ali ne zaslužujem sve ove uvrede.' Zatim sam im objasnio da ja nisam taj momak, pa su me prozvali lažovom. Dobro, ako znate ko sam bolje od mene samog... okej. Bilo je ludo i zbog toga želim da govorim o društvenim mrežama jer izmiču ljudima iz ruku. Dovoljna su dva klika da vidite da postoji još jedan Nikola Kalinić koji je košarkaš. Informacije su na dva klika od vas, ali lakše je da komentarišete nešto a da pre toga niste proverili", napisao je Kalinić.

Srpski reprezentativac potom je poentirao pričom o tome kako bi ljudi trebalo da se ophode prema društvenim mrežama i činjenici da im je sve na dohvat ruke.

"Pomalo je tužno kada vidite da imate toliko moći u rukama. Sa nekoliko klikova imate pristup svom znaju na svetu, a koristimo ga da proveramo rezultate i gledanje rijalitija. Razmišljam o svim tim naučnicima koji su želeli da imaju toliko znanja na dohvat ruke. Napravili bi mnogo veća otkrića. Možete li da zamislite Nikolu Teslu ili Alberta Ajnštajna sa svim tim dostupnim informacijama? Mi ga koristimo da gledamo smešne klipove i da pravimo selfije", poentirao je Kalina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke