Kalinić o Mundobasketu: "Daleko je leto..."

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.02.2019.
13:06
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac ne želi unapred da govori o tome da li će igrati za Srbiju i kakve su šanse "Orlova" na Svetskom prvenstvu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

U opširnom intervjuu datom portalu "trendbasket.net" srpski reprezentativac Nikola Kalinić govorio je, između ostalog, i o stvarima vezanim za reprezentaciju.

Prvotimac Fenerbahčea nije bio deo tima koji je obezbedio plasman na Mundobasket, baš kao što ni mnogi drugi najbolji igrači Srbije nisu zbog nakaradnog sistema kvalifikacija i sukoba na relaciji FIBA - Evroliga.

"Nisam protiv kvalifikacija, ali moguće je napraviti normalan raspored koji bi omogućio igračima vreme za odmor, putovanje i povratak u klubove. Ranije sam izneo svoje ideje. Jedan 'prozor' mogao bi da bude oko Nove godine, kada igrači iz Evrope mogu da odu kućama, a i Amerikanci koji igraju u Evropi mogu nazad u SAD da provedu praznike sa porodicama. Drugi 'prozor' mogao bi da bude po završetku sezone. Postoje ljudi koji su pametniji ili nisu pametniji od mene, na njima je da odluče", objasnio je Kalinić.

Srbija je u nedelju obezbedila plasman na Mundobasket trijumfom nad Izraelom. Reprezentaciju su tokom većeg dela kvalifikacija predstavljali igrači za koje verovatno neće biti mesta na Svetskom prvenstvu, a Kalinić se tim povodom prisetio vremena kada je on dospeo u državni tim.

"Reprezentaciju čine igrači koji su dostupni, najbolji igrači koji su spremni da igraju. Ne mislim da bi bilo ko trebalo da se oseća loše ako ne bude mogao na Šampionat. Da neki igrači nisu odbili poziv u reprezentaciju u godini kada sam ja ušao u državni tim, da se Mačvan, Micov i Lučić nisu povredili, verovatno sada ne bih bio ovde i pričao o košarci. Mislim da kada neko ne igra, neko drugi dobija šansu. Ako ste pravi igrač, dokazaćete se. To može da bude samo dobro za igrače", kazao je Kalinić.

O nastupu za državni tim i šansama Srbije na Mundobasketu Nikola Kalinić nije želeo previše. Smatra da je rano da se daju bilo kakva obećanja i prognoze. Čak smatra da ne treba govoriti o Srbiji kao najboljoj reprezentaciji nakon Sjedinjenih Američkih Država.

"Ne volim takve konstatacije. Suviše je rano da se priča o bilo čemu. Moguće su i povrede, a tu je i mnogo dobrih pojedinaca i reprezentacija kao što su Španija, Francuska i svi ostali timovi. Zbog toga ne želim da pokažem nepoštovanje prema ostalim ekipama", kazao je Kalinić.

Košarkaš Fenerbahčea bira reči kada je u pitanju priča o šansama Srbije na Svetskom prvenstvu. Što zbog poštovanja prema drugima, što zbog sistema takmičenja i svega što će uslediti do kraja avgusta.

"Tačno je da imamo igrače u NBA ligi i mnogo njih u Evroligi. Ako svi budu na okupu, mislim da možemo da napravimo problem svakome. Daleko je leto. Ne znam ko će igrati, ko će biti u timu, a ko neće. Još uvek je rano za priču", zaključio je Kalinić.

Reprezentacija Srbije postavljena je za nosioca na žrebu koji će biti održan 16. marta u Šenženu. Rivali joj u prvom delu takmičenja sigurno neće biti Kina, SAD, Španija, Francuska, Argentina, Litvanija i Grčka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 01.03.2019
00:34

* Djordjeviceve

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 27.02.2019
18:19

Bilo bi sramota da čovek koji krši Ustav države igra za reprezentaciju. Uostalom Bjelica i Lučić su bolji igrači od njega.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 28.02.2019
14:46

I Micov, ali, tu vec ima (i) Djordjevice krivice...

avatar
Јован
Wednesday, 27.02.2019
14:28

Далеко је лето? Три месеца је далеко? Е, мој мајсторе, не треба те ни звати, остани код куће и хвали се читањем Дучића....