Kalates spreman da se vrati u najjaču ligu sveta

Autor: Nikola Miloradović
sreda 02.05.2018.
12:49
Izvor: Sportske.net

Kako prenosi "ESPN" grčki košarkaš gotovo sigurno napušta PAO ovog leta.

Epa/Panagiotis Moschandreou
Epa/Panagiotis Moschandreou

Povezane vesti

Jedan od glavnih kandidata za prestižnu nagradu najkorisnijeg igrača Evrolige, Nik Kalates (29), po svemu sudeći će se ponovo okušati u NBA ligi.

Ovaj grčki reprezentativac je karijeru počeo u Panatinaikosu 2009. godine, nakon tri sezone se preselio u Krasnodar, gde je godinu dana branio boje Lokomotive Kubanj, da bi 2013. godine otišao "preko bare", gde je obukao dres Memfis Grizlisa.

Bio je rezervni plej u Memfisu, nakon dve sezone se vratio u Panatinaikos 2015. godine, a ove je pružao i najbolje partije u karijeri, u proseku je na 31 nastupu u EL beležio 14,5 poena, čak osam asistencija i 3,8 skokova, za prosečan indeks uspešnost od 18,5.

Nije uspeo da odvede PAO na F4, "Zeleni" su ispali od Reala, a do kraja sezone će sa Atinjanima pokušati da odbrani titulu u Grčkoj, gde četa Ćavija Paskvala još uvek ne zna za poraz.

Nakon tekuće sezone, Kalates ima želju da se ponovo okuša u NBA ligi, angažovao je i agenta koji će pokušati da mu pronađe angažman u najjačoj ligi sveta, a "ESPN" prenosi da će brojni klubovi biti zainteresovani za njegove usluge, kako je veoma cenjen u NBA okvirima i kako ga mnogi klubovi vide kao idealnog rezervnog pleja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke