Kalates drugi igrač sa tripl-dablom u Evroligi!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.04.2019.
22:41
Izvor: Sportske.net

Veliku stvar napravio je Nik Kalates u meču poslednjeg kola Evrolige sa ekipom Budućnosti.

Epa/Toms Kalnins
Epa/Toms Kalnins

Povezane vesti

Pisali smo već da je Panatinaikos savladao Budućnost u Atini i tako overio plasman u plej-of Evrolige sa šeste pozicije na tabeli.

Bilo je u ekipi Panatinaikosa efikasniji igrača od Nika Kalatesa, ali je Grk obeležio meč jer je bio dvocifren u tri različite statističke kolone.

Kalates je meč završio sa 11 poena, 11 skokova i 18 asistencija, što znači da je postao tek drugi igrač u istoriji Evrolige sa tripl-dabl učinkom!

Jedini igrač koji je do večeras stizao do tripl-dabl učinka u Evroligi bio je bivši igrač Makabija Nikola Vujčić. On je to uradio dva puta, u duelima sa Arka Gdanjom i Olimpijom iz Ljubljane.

Recimo i to da je Nik Kalates sa 18 asistencija izbio na drugo mesto liste igrača sa najviše dodavanja za koš na jednoj evroligaškoj utakmici.

Kalates je nadmašio učinak Markusa Vilijamsa iz novembra 2014. godine sa meča Crvena zvezda - Galatasaraj. Amerikanac je te večeri upisao 17 asistencija, a Kalates je večeras imao jednu više.

Na vrhu je i dalje Stefan Jović koji je 12. novembra 2015. godine zabeležio 19 asistencija u duelu Crvene zvezde i Bajerna iz Minhena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke