Kakvu ''klopku'' Džikić sprema Zvezdi?

Autor: Darko Mitrović
subota 06.10.2018.
14:10
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Najavio je određene promene u odnosu na nedavni susret u Superkupu ABA lige.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Derbi drugog kola ABA lige igra se u nedelju od 19 časova u Podgorici, gde će se sastati prošlosezonski finalisti, Budućnost i Crvena zvezda.

Budućnost je tada bila uspešnija, izborila plasman u Evroligu, ali Zvezda je nedavnom pobedom u Superkupu poslala jasnu poruku da želi ekspresni povratak u Evroligu.

Od tada, Podgoričani su još jači za doskorašnjeg centra Crvene zvezde Alena Omića, pa trener Aleksandar Džikić najavljuje i neka nova rešenja koja će pokušati da promeni ovoga puta.

''Mi smo naporno radili po povratku u Podgoricu, pojačali smo sastav kako bi uspešnije parirali njihovoj visokoj liniji. Biće promena u formaciji u odnosu na naš prošli meč, to bi trebalo da oteža sprovođenje nekih od njihovih defanzivnih ideja koje su pokazali.

Biće potrebno iskontrolisati agresivan skok u napadu i individualne akcije njihovih koš-igrača. Znamo da će dvorana biti puna i da ćemo imati bezuslovnu podršku, a očekujemo da svi prvotimci budu spremni za utakmicu u nedelju'', istakao je Džikić.

Jedan od njegovih najvećih aduta biće sjajni Nikola Ivanović, koji takođe očekuje veliku podršku sa tribina.

''Ova utakmica nema veze sa prošlogodišnjim finalem. Nova je sezona u kojoj oba tima imaju jednake ambicije za titulu. Mi smo imali nekoliko dana za kvalitetan trening, za šta u toku sezone nećemo imati mnogo vremena. Koristimo ove dane za što bolju pripremu.

Publika u Podgorici zna važnost utakmice i sigurno će atmosfera biti vrela, a mi igrači moramo to da kanališemo na pravi način'', poručio je Ivanović, prenose ''Vijesti''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke