Kakve brojke - Bogdan 'diše za vratom' Stefu Kariju!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 07.01.2018.
13:57
Izvor: Sportske.net

Pojedini statistički parametri u NBA ligi nisu toliko značajni da bi bili isticani u prvi plan, ali ovaj najbolje govori o tome kako se Bogdan Bogdanović uklopio u najjaču ligu na svetu.

Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli
Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Srpski reprezentativac iz utakmice u utakmicu pruža dobre partije u dresu Sakramento Kingsa i slobodno se može reći da ruki sezona Bogdana Bogdanovića za sada ide u dobrom smeru.

Ljubitelji košarke u Srbiji uvek očekuju više, zbog toga neretko potcenjuju Bogdanov učinak i činjenicu da član Sakramenta ima konstantu u igru, što potvrđuje i jedan bitan statistički parametar.

Bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea uspeo je da stane uz rame Stefu Kariju pošto u šutu sa poludistance ima 55.4% realizovanih šuteva.

Ukoliko imamo u vidu samo igrače koji su uzeli veliki broj šuteva, bolji učinak od Bogdana Bogdanovića (41/74) ima samo Stef Kari.

Sasvim dobre procente Bogi ima u šutu sa poludistance kada se nađe bliže reketu. U ovoj zoni Bogdanović šutira 32/61 što je 52.5%, a tu mu pariraju samo Darijus Miler i Džejson Tatum.

Sjajne brojke, a reklo bi se da ono najbolje tek dolazi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke