Kakva šteta, Bogi i Beli dali sve u revolveraškom obračunu, šerif je Stef Kari!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 06.01.2019.
09:40
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija i rekord Kingsa, samo, sa druge strane je bio šampion.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Derbi Kalifornije pripao je šampionu. Spustili su Kingse ispod 50% u napetom meču, Stef Kari je brojao do 42, Durant dodao 29 poena, kada se lomilo Kari je pogađao iz svih pozicija.

Završio je sa 10 trojki, oba tima igrala su sjajno u napadu, ukupno smo videli 41 trojku, gosti su postigli jednu više, a 20 koliko je postigao Sakramento je rekord franšize, nije bilo dovoljno za trijumf.

Bogdanović je počeo meč, završio sa 17 poena, 7 asistencija i 6 skokova, Bjelica je dao 12 poena, imao 9 uhvaćenih lopti, pogodio obe trojke. Naši su i ukrali pet lopti, Kingse je predvodio Badi Hild sa 32 poena, šteta, verovatno bi sa ovakvom partijom dobili bilo koga drugog u ligi.

Džejms Harden je nastavio sa serijom poena, ali ovoga puta nije bilo dovoljno za trijumf. "Bradonja" je ubacio 38 poena, ali se iz "Moda Centra" teško odnose pobede. Jusuf Nurkić je predvodio Portland sa 25 poena, 15 skokova, ali je ključ možda bio Tarner u odbrani. Usporio je Hardena koji je šutirao čak 35 puta, sa lošim procentom, dao pet trojki, ali iz 17 pokušaja i u prvom poluvremenu stao na devet poena.

Teri Stots, kouč Blejzersa se našalio.

"Zaustavili smo Hardena ispod 40, to je pobeda", kaže Stots i zaista je tako ovo je prvi put posle pet mečeva da je Harden dao manje od 40 poena, serija Hjustona od šest pobeda je prekinuta.

San Antonio je lako dobio Memfis, spustili su ih na 88 poena, Oldridž je ubacio 18, Sparsi su dobili 12. put u 15 mečeva i sada su samo 4 i po pobede iza vodećih Nagetsa. Podsetimo u decembru su bili na 14. mestu Zapada.

Toronto se oporavio od poraza u Teksasu, slavili su u derbiju protiv Milvokija, 30 poena, po 6 skokova i asistencija Leonarda, "Kandža" je zgrabio i pet lopti rivalima. Veoma važan trijumf za vodeći tim lige koji je dva puta izgubio od Baksa ove sezone. Osim Leonarda, Siakam je ubacio 30 poena za goste, rekord karijere, Kanađni su preživeli i 43 poena i 18 skokova "Zveri" Adetokumba. Lovri i dalje van stroja za Toronto, šest mečeva je propustio, poslednji put Leonard i Lovri su igrali zajedno baš protiv Milvokija 9. decembra.

Klivlend je kao Titanik, najgori tim lige je pretrpeo novu katastrofu, smrzavanje u Ohaju na -35 protiv Pelikansa, Dejvis je ubacio 20 poena, imao 10 skokova, igrao manje od pola sata, sedam igrača gostiju postiglo je dvocifren broj poena.

Filadelfija je prema očekivanju savladala Dalas, mada nije bilo lako protiv Mavsa koji su jedan od najgorih timova lige van svoje dvorane. Embid je ubacio 25 poena, na drugoj strani Dončić loš, 14, ispromašivao se, ali je pogodio trojku kada se Dalas približio u finišu na -4. Ipak u poslednjem minutu su Siksersi priveli meč kraju bez drame. Filadelfija bez Batlera, navodno zbog bolesti, priča se da se već zakačio sa novim trenerom Bretom Braunom oko svoje role u napadu.

Juta je slavila u Detroitu, Donovan Mičel je ubacio 26 poena, prvu četvrtinu gosti su odigrali užasno, gubili sa -18, ali onda postigli 14 poena u nizu i vratili se u meč.

Mičel je inače 24 od 26 poena postigao u drugom poluvremenu kada je Juta stabilizovala vođstvo i kasnije ga sačuvala.

Kod Pistonsa, Grifin je ubacio 34 poena, ali je njegov tim napravio čak 14 od 18 grešaka u nastavku. Nisu u formi, više ni domaća dvorana nije neosvojiva tvrđava, tri pobede su ispod 50%, deveto mesto trenutno, pobeda manje od Šarlota, dve od Bruklina, mada je rano za plej of kalkulacije...

U prvom meču večeri, neverovatna partija Nikole Jokića je presudila Hornetsima u Koloradu.



Rezultati:

Sakramento - Golden Stejt 123:127
Portland - Hjuston 110:101
San Antonio - Memfis 108:88
Milvoki - Toronto 116:123
Klivlend - Nju Orleans 98:133
Filadelfija - Dalas 106:100
Detroit - Juta 105:110
Denver - Šarlot 123:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke