Kakva noć! Voriorsi i Kavsi na patosu, Kari i Lebron bacili peškir!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 30.10.2017.
08:05
Izvor: Sportske.net

Posle sjajnog matinea i odličnih partija Jokića i Bogdanovića noć donela rezultate za nevericu!

AP Photo/Gerald Herbert
AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Posle uzbudljivog matinea, u kome su naši igrači imali veoma bitne uloge, tokom noći odigrana su tri meča. U Severnoj Karolini u glavnoj ulozi bio je novi tandem Voker - Hauard, "Supermen" je našao sredinu po meri. Kemba je ubacio 34 poena i imao 10 asistencija protiv Orlanda, dok je Hauard protiv nekadašnjeg kluba brojao do 22, uz 10 skokova. Ovim je serija Orlanda od tri pobede prekinuta, a Hornertsi su na 50% uspešnosti, iako su počeli sezonu bez Batuma, Francuz je najbolje plaćeni čovek u timu.

Orlando, inače najefikasniji tim lige je pokazao zube, ali nije bilo dovoljno, Simons je odigrao partiju karijere sa 27 poena, Vučević napravio dabl-dabl 15 poena, 11 skokova, Medžik se spustio na jedan posed devet minuta pre kraja, ali je Voker serijom poena otklonio svaku dilemu.

Iznenađenje večeri je poraz Golden Stejta, njihov "Orakl centar" više nije neosvojiva tvrđava. Pistonsi koji imaju skor 5-2 na početku sezonu su nokautirali šampiona, na žalost Bobi Marjanović ponovo nije dobio šansu.

Odbrana Voriorsa je bila očajna, primili su 66 poena u nastavku, kada su gosti okrenuli rezultat. Ejvori Bredli je bio tajno oružje Van Gandija, ubacio je 23 poena, a Tobijas Haris je trojkom stotinak sekundi pre kraja dotukao rivala. Voriorsi su izgubili dva puta pred svojim navijačima za dve godine, ali sada su van forme. Ne samo da se greške ponavljaju, one se multiplikuju, jednom je poraz doživljen zahvaljujući velikom broju grešaka, drugi put su dozvolili ofanzivan skok rivalu.

Ker kaže da tim mora da podigne koncentraciju, ali Kari ne brine, tvrdi da će stvari doći na svoje mesto. Klej Tompson je ubacio 29 poena, postao deveti igrač u istoriji franšize koji je prešao granicu od 9000 poena, Durant je brojao do 28, Kari 27, ali kako rekosmo očajna odbrana u nastavku je odlučila. Neverovatno zvuči podatak da je šampion imao 25 izgubljenih lopti.

Ništa bolji nije ni najveći rival za prsten, Klivlend, oni su izgubili četiri od pet mečeva i imaju negativnih 3-4 u dosadašnjem toku sezone. Kavsi su delovali kao razbijena vojska protiv Njujorka, zaleđeni na -19.

Odakle da počnemo?

Već posle prve čertvrtine su jurili dvocifreni minus, u drugo poluvremenu ubacili 42 poena. Imali su 38% šuta, Tim Hardevej Džunior ih je uništio sa 34 poena, Porzingsi dodao 32.

Derik Rouz se vratio, bez efekta, 15 poena, ali to nije donelo organizovaniju igru Klivlenda. Kavsi su izgublili i od Orlanda i od Bruklina, zajedno sa Niksima, ovo su tri poraza od ekipa koje niko nije video u borbi za plej of.

Lebron je po povratku iz Majamija izgubio od Niksa, a onda nanizao 10 pobeda, noćas je ubacio 16 poena, imao 10 skokova i 7 asistencija, posle meča je rekao da je njegov tim jednostavno užasan u ovom trenutku i da rivali postižu koševe kad i kako žele.

O mečevima koji su igrani u ranom terminu i u kojima su nastupali naši igrači možete da pročitate ovde.


Golden Stejt - Detroit 107:115
Klivlend - Njujork 95:114
Šarlot - Orlando 120:113
Sakramento - Vašington 83:110
Bruklin - Denver 111:124
Indijana - San Antonio 97:94
Atlanta - Milvoki 106:117

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke