Kakva noć, lider počistio šampiona, Majkl Džordan delio ćuške zbog gluposti!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 13.12.2018.
09:54
Izvor: Sportske.net

Sjajno veče širom Amerike, ako ovo bude bitka za prsten, Toronto će imati prilično samopouzdanja. Luda situacija u Karolini, legendarni vlasnik nije mogao da veruje šta su njegovi igrači umalo uspeli da naprave!

EPA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Mnogi veruju da će ovo biti finale NBA lige, Toronto je šampiona ove sezone, razbili su Voriorse u Kaliforniji. Kajl Lovri je ubacio 23 poena, imao 12 asistencija i 5 skokova, i bez "Kandže" Leonarda lider je savladao sinoć očajnog šampiona i pobegao im četiri pobede. Ne pamti se da je Golden Stejt ovako loše šutirao, 6 trojki, 23% šuta ta tri poena, sem Kazinsa koji je povređen i nije još debitovao za tim, svi su bili na broju. "Braća" Tompson i Kari su pogodili 2 trojke iz 13 pokušaja, izuzev Duranta sa 30 poena nije bilo nikoga da pomogne.

Ovo je prva pobeda Toronta u Oklendu od 2004. godine, a izjednačili su i najbolji start u istoriji franšize.

Juta je razbila Majami, njihova igra, dozvolili su rivalu svega 33 poena u prvom poluvremenu, sami postigli 60, pa je jasno da je sve bilo rešeno nakon tri četvrtine kada su Džezeri imali ogromnih 39 razlike, na kraju su gosti ublažili malo poraz. Dragić nije bio u timu Majamija, Donovan Mičel najefikasniji kod domaćih, 21 poen, niko od startera Jute nije igrao više od 26 minuta.

Dalas je slavio protiv slabe Atlante, 24 poena, 10 skokova, 6 asistencija za neverovatnog Dončića, pobede Mavsa kod kuće se ređaju, ovo je 11. u seriji, a konačno su prekinuli gorki niz i dobili Atlantu nakon pet godina. Zanimljivo Luka je lako mogao da završi u Houksima, ali je menjan u draft noći za Janga koji je izašao iz krize sinoć, 24 poena, 10 asistencija, međutim Slovenac se čini kao mnogo bolji posao u dosadašnjem toku sezone.


Memfis je i pored 40 poena MekKoluma dobio Portland, bek Blejzersa je postigao gotovo polovinu koševa za svoj tim koji je zaustavljen na 82 i očajnim procentima šuta. Lilard je sinoć promašivao, "GrizlijI" su stigli do 16. pobede u sezoni uz 23 poena Konlija, vratili su se osnovama, odbranom dobili meč u finišu.

Fantastični Entoni Dejvis je sam srušio Oklahomu sa 44 poena, 18 skokova, tu spasa nema, Holidej je dodao 20 poena, 10 asistencija, Rendl 22, Adams 20 poena. Malo su Pelikansi iskomplikovali u finišu, dozvolili da Tander sa pet brzih poena spusti prednost domaćih na +3, ali je Solomon Hil bacanjima na kraju potvrdio pobedu.

Napeto je bilo u Severnoj Karolini Šarlot je sa poenom razlike slavio protiv Detroita i preskočio Pistonse na tabeli Istoka. Kemba Voker je ubacio 31 poen, kriza je prošlost. Džeremi Lemb je pogodio u poslednjoj sekundi i počeo da slavi. Rival je uložio prigovor, naime u Detroitu su tražili tehničku grešku jer su rezervisti Monk i Bijombo uleteli u teren dok su pratili Lembov šut. Moglo se lako desiti da obojica dobiju tehničke što bi poklonilo Pistonsima bacanja za pobedu. Ovako dobili su samo jednu tehničku, nije bilo vremena da gosti izvedu napad. Vlasnik kluba Majkl Džordan je par puta udelio Monku ćušku iz šale, ali ovom nije bilo svejedno zbog gluposti koju je mogao da napravi.

Produžetak u Vašingtonu, Boston je odneo pobedu iz prestonice, 38 poena Kajrija Irvinga, ubacio je dve trojke u finišu i prelomio, publika mu je aplaudirala na gostujućem terenu, čovek-tim, zaista. Markus Moris je dodao 27 poena i 9 skokova, u timu gostiju nije bilo Horforda, Hejvarda i Džajlena Brauna.

Iznenađenje u Filadelfiji, iako je Embid ubacio 33 poena, imao 17 skokova, Netsi su šokirali Sikserse. Bruklin je noćas imao neverovatnog Spensera Dinvidija koji je odigrao utakmicu karijere, ubacio 39 poena, njemu je Filadelfija specijalnost, dao im je 31 u pobedi prošlog meseca, Netsi su dobili dve od tri protiv realno mnogo jačeg protivnika. Dinvidi je rekao da se oseća kao Stef Kari kad da dve trojke u nizu. Domaćinu je nedostajao Batler, kao i Majk Muskala.

Indijana je dobila Milvoki, Adetokumbo samo 12 poena, nije ni forsirao, i dalje oseća posledice povrede vrata. I bez Oladipa, Pejsersi igraju odlično, najbolja odbrana lige je smirila najbolji napad NBA, za ostalo se pobrinuo Tadeus Jang sa učinkom sezone, 25 poena, Majls Tarnerje dodao 23, Baksi su dali 43 poena u prvom poluvremenu, najmanje u sezoni.

Klivlend je stigao do sedme pobede u sezoni, imaju samo trijumf manje od Niksa, za ove timove sezona je razbibriga. Rodni Hud je ubacio 23 poena, Klarkson kao šesti čovek dodao 28, Nens Džunior samo tri koša, ali je uradio sve ostalo, 11 skokova, 7 asistencija, po 3 ukradene lopte i blokade. U grad se vratio Delavedova iz Milvokija, u prvoj utakmici pred navijačima koji ga vole zbog herojstava u šampionskoj sezoni, ubacio je tri trojke uz ovacije. Inače, Kavsi su meč završili serijom 8:0.

Kako smo već i pisali, Bjelica je bio posebno motivisan protiv Minesote, svog bivšeg kluba, Bogdan mu je bio desna ruka, izveštaj možete pročitati ovde.


Rezultati:

Golden Stejt - Toronto 93:113
Sakramento - Minesota 141:130
Juta - Majami 111:84
Dalas - Atlanta 114:107
Memfis - Portland 92:83
Nju Orleans - Oklahoma 118:114
Šarlot - Detroit 108:107
Vašington - Boston 125:130 pr.
Filadelfija - Bruklin 124:127
Indijana - Milvoki 113:97
Klivlend - Njujork 113:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke