Kakva noć! Bjelica protiv Tea, Jokić protiv Nurkića! "Bugi" Kazins najbolje u 45 godina lige!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 23.01.2018.
08:08
Izvor: Sportske.net

Sudari na Pacifiku i Koloradu imali mnogo simbolike, naši odmerili snage, ali Amerika priča o Kazinsu.

AP Photo/Gerald Herbert
AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Klipersi nisu našli rešenje za Endrjua Viginsa. Ubacio im je 40 poena, pa je Minesota slavila u El-Eju prekinuvši niz od četiri poraza na strani. Džef Tig je dodao 30 poena, iskoristio 16 od 17 bacanja, a Nemanja Bjelica bio prava zamena za Džimija Batlera, opet starter, 18 poena, 9 skokova, 4 asistencije.



Teodosić je na drugoj strani ubacio 15 poena, imao 6 asistencija, tri trojke, poslednju je ubacio za izjednačenje 111:111, ali u finišu Bjelica trojkom i Tig sa pet poena u nizu uspevaju da prelome.

Blejk Grifin je napravio tripl-dabl, 32 poena, 12 skokova i 12 asistencija (najviše u karijeri). No, izgubio je dve važne lopte u finišu meča.


Denver i Portland imaju neraščišćene račune od prošle sezone, Nagetsi su slavili, preskočili 50% uspešnosti i sad imaju pobedu manje od divizijskog rivala. Jokić je ubacio  16 poena, imao 12 skokova i 5 asistencija, uz ne baš impresivan šut, ali je čovek odluke bio Džamal Marej. Sasuo je 38 poena, veče karijere, u finipu je Vil Barton pogodio četiri bacanja i priceo meč kraju. Nurkić se vratio u Kolorado, odličan, 19 poena, 12 skokova, izviždan je zbog ranijih izjava u finišu sezone, ali ga to nije mnogo zabrinulo, rekao je da je utakmica kao i svaka druga. Imao je jednu sjajnu blokadu nad Jokiće-

Portland je imao vođstvo u finišu, ali nisu izdržali i pored 25 poena Demijana Lilarda.

Kingsi su poraženo u Šarlotu, Bogdanović nije bio baš precizan, 30% šuta, 10 poena, 7 asistencija, Sakramento nije našao rešenje za drugu mladost Dvajta Hauarda. "Supermen", je ubacio 14 poena, imao 16 skokova i 6 blokada, Kemba Voker za koga se priča da će biti trejdovan postigao 26 poena, Džeremi Lemb 18. Šarlot je dobio 6 od poslednjih 9 mečeva i malo popravio utisak sa starta sezone.


Dalas je spustio Vizardse na 75 poena tim iz prestonice je imao očajne procente šuta, Fildelfiji nisu pomogla ni 22 poena Darija Šarića, a junak pobede Memfisa bio je Maik Henri koji je ubacio 12 poena u finišu, on je u klub stigao sredinom januara, tačnije pre deset dana. Ponovo je kod Siksersa bio odličan Luvavu sa 20 poena, nekadašnji igrač mege je ubacio šest trojki. Filadelfija je 10 od 24 lopti izgubila u poslednjoj četvrtini, sami sebe su pobedili.

Kris Midlton je sa 35 poena predvodio Milvoki do pobede nad Feniksom. Adetokumbo je bio povređen, težak dan za Bakse, Džejson Kid je dobio otkaz, tim je vodio asistent Džo Pranti koji će biti na klupi do kraja sezone. Malkolm Brogdon je dodao 32 poena, najviše u karijeri.

Hjuston je uz 28 poena Džejmsa Hardean savladao Majami. Nije pomogao ni Vajtsajd sa 22 poena i 13 skokova. Netipična pobeda za Roketse, odigrali su dobru odbranu posle velikog deficita koji su imali u prvom delu. Ali u nastavku u finišu je favorit stigao goste, Harden je pogodio trojku sa sirenom, to je bio početak serije od 7:2 koja je prelomila meč za Teksašane. Kod Majamija nije bilo bolesnog Dragića.


Dva produžetka i 44 poena Kazinsa su presudili Bulsima, "Bugi" je imao i 24 skoka,10 asistencija, tripl-dabl o kome će se pričati. Entoni Dejvis dodao 34 poena, protiv dvojice startera na Ol-Staru je teško igrati kada su obojica u ovakvoj formi. Pelikansi su se vratili sa -17 u poslednjih pet minuta regularnog dela i dobili meč. Kazins je napravio ono što niko nije od Džabara 1972. godine, postao je prvi igrač koji je postigao 40+ poena, imao 20+ skokova i 10 asistencija.

Na kraju, Atlanta je savladala Jutu, 20 poena Šredera, 17 Prinsa, u finišu treće četvrtine Houksi su se odlepili, gosti nisu mogli da pogode ništa, na kraju lagani trijumf Houksa.

Rezultati:

LA Klipers - Minesota 118:126
Denver - Portland 104:101
Dalas - Vašington 98:75
Memfis - Filadelfija 105:101
Milvoki - Feniks 109:105
Hjuston - Majami 99:90
Nju Orleans - Čikago 132:128 pr.
Atlanta - Juta 104:90

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke