Kakva ludnica u Madridu, kakvo košarkaško veče - Pešić u neverici, Barsa izgubila dobijeno!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.06.2019.
23:16
Izvor: Sportske.net

Neverovatan poraz Barselone!

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Par sati po završetku srpske finalne serije plej-ofa, koju je Zvezda dobila protiv Partizana košem Bilija Berona u poslednjoj sekundi, još veća drama viđena je u Madridu, gde je Real večeras savladao Barselonu sa 81:80 i poveo sa 2:0 u pobedama u finalnoj seriji španskog plej-ofa.

Madriđani su bili u izgubljenoj situaciji, maltene čitavim tokom utakmice su bili u rezultatskom zaostatku, a Barsa je na ulasku u finiš imala vođstvo 76:68.

Sve je, međutim, potom krenulo nizbrdo za tim Svetislava Pešića. Real je trojkama topio prednost, Barselona je održavala pogocima sa linije slobodnih bacanja, ali prava ludnica nastala je u poslednjih devet sekudi, pri rezultatu 80:77 za Barsu.

Ljulj je fauliran neposredno pre šuta za tri poena, pa su sudije, uz brojne proteste domaćih, odlučile da dosude samo dva bacanja.

Ljulj pogađa prvo, ne i drugo, ali Madriđani osvajaju loptu. Na kraju Ljulj sa leve strane šalje loptu na suprotnu, za Kerola, koji se driblingom oslobodio čuvara, a onda pogodio trojku na sekund do kraja za konačnih 81:80!

Kako je sve izgledalo, pogledajte OVDE.

Kerol je sa 25 poena bio najefikasniji u Realu (5/7 za tri), a Ljulj ga je pratio sa 13.

Barseloni nije bilo dovoljno ni 30 poena Tomasa Ertela.

Finalna serija se nastavlja 19. juna, kada će Barselona biti domaćin, ali će Real imati prvu ''meč loptu'' za osvajanje titule.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke