Kakva ekipa u Žarkovu! "Košarka bez granica" okuplja velikane!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 14.08.2018.
23:18
Izvor: Sportske.net

Ovogodišnju kamp okupiće neke o najvećih zvezda svetske i evropske košarke u Beogradu.

EPA/WENHAO YU
EPA/WENHAO YU

Povezane vesti

Kamp pod nazivom "Košarka bez grancia" (Basketball Without Borders) po 17. put će se održati u Evropi, okupiće 63 talentovanih dečaka i devojčica uzrasta od 17 godina iz čak 25 evropskih zemalja, uključujući i Srbiju.

VelikA svetska košarkaška imena poput Grega Popoviča, Vlade Divca, Predraga Stojakovića su potvrdili učešće, a kampu će prisustvovati i NBA zvezde Geri Heris, Frenk Kaminski, Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Nikola Vučević, ali i mnogi drugi.

Divcu i Stojakoviću, operativcima Sakramento Kingsa, pridružiće se Dalibor Bagarić, Radosav Nesterović, Bruno Šundov i Dragan Tarlać, koji su gotovo svi bili učesnici prvog kampa "Košarka bez granica", koji je održan 2001. godine u Trevizu.

Na kampu će biti i još brojni bivši košarkaši, poput Žarka Čabarkape, Predraga Drobnjaka, Gordana Giričeka, Boštjana Nahbara, Žarka Paspalja, Aleksandra Pavlovića, Dina Rađe, Žarka Paspalja i Vladimira Radmanovića i Bena Udriha, kao i bivša WNBA igračica Rut Rajli.

Direktori kampa su Marin Sedlaček iz Filadelfija 76ersa i Patrik Hant, predsednk Svetske asocijacije košarkaškaških trenera, dok će na događaju učestvovati i kondicioni trener najboljeg tima na svetu, Golden Stejt Voriorsa, Dru Džoder.

Podsetimo da je prvi kamp "Košarka bez granica" održan 2001. godine u Trevizu u Italiji, tada su Vlade Divac i Toni Kukoč okupili biše saigrače iz reprezentacije Jugoslavije i trenirali 50 dece iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Slovenije.

Globani partner kampa je proizvođač sportske opreme "Najki", koji će obezbediti svu potrebnu opremu za održavanje događaja.

"Košarka bez granica" broji više od 3300 učesnika iz 130 zemalja i teritorija, a više od 55 bivših polaznuka draftovano je u NBA ili je potpisalo ugovor za neki od NBA klubova.

Rekord je postavljen minule sezone, kada su čak 24 polaznika kampa učestvovala u prvom takmičarskom danu najjače lige na svetu, uključujući i Miloša Teodosića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke