Kako na igrače Partizana utiču najnovija saopštenja? Ali Nikolić dao odgovor!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.04.2019.
15:39
Izvor: Sportske.net

Tenzije rastu, makar kada su u pitanju uprave klubova, da li se to isto prenosi i na igrače?

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

U subotu od 18 časva počinje utakmica odluke u polufinalnoj seriji Crvene zvezde i Partizana. Samo za jednu od ove dve ekipe biće mesta u finalu ABA lige, a plejmejker Partizana Aleksej Nikolić očekuje još jednu tešku borbu i rezultatski neizvesnu utakmicu.

''Kao i svaka dosad mislim da će biti teška i fizički naporna utakmica. Mislim da će biti dosta kontakata u napadu i da će se svaka odbrana tretirati kao najbitnija u sezoni. Ulog je veliki ili pobediš ili završavas ABA ligu.

Spremamo se na taj način za utakmicu. Svaki napad i svaka odbrana će biti bitna i mislim da će i ovaj meč možda ići na jednu loptu'', istakao je Nikolić.

Eventualni trijumf mnogo bi značio Partizanu, u pokušaju da se što pre vrati tamo gde je bio 13 godina zaredom - u Evroligu.

''Nikad se ne zna. Treba da razmisljamo o sebi da idemo na pobedu. Iskreno, ne znam da li smo nešto mnogo razmišljali o tome. Samo smo u ritmu utakmice i spremamo se kao da je poslednja utakmica. Znamo šta je ulog i samo o tome mislimo'', objašnjava on.

Malo je neobično što je u plej-ofu razmak od čak nedelju dana između dve utakmice.

''Specifično je zbog svega, a s druge strane mislim i da je dobro što imama dovoljno vremena da popravimo neke greške i da nadogradiš dobre stvari. Ima tu i dobrih i loših strana'', ističe Nikolić.

Dok se igrači dve ekipe pripremaju za utakmicu, čelnici dva kluba se nadmudruju saopštenjima. Ima li to uticaja na samu ekipu?

''Iskreno, nisam ni čitao saopštenja i ne znam o čemu se radi. Biće vruć teren kao i na prvoj utakmici. Očekujem i jaču atmosferu. Na kraju, mi igramo na terenu i to je ono što se broji'', konstatuje Nikolić.

Nedavno je imao problema sa povredom, ali sada je potpuno spreman, što je pokazao i u prethodnom meču, prošlog vikenda. Uoči majstorice veruje i u sebe i u svoj tim.

''Tokom sezone sam govorio da to što smo mlad tim, da tu energiju koju imamo i ako je pokažemo na pravi način, mislim da da oni možda teško odgovore na to. Opet, u ovakvim utakmica gde se igra za finale bitni su detalji i sitnice. Moraćemo da budemo oprezni i spremni na sve.

Dobro se osećam, dobro tempiram formu kao i ostatak tima. I poslednje dve utakimice kada smo izašli na teren dobro smo se osećali. Mislim da nema preteranih problema. I mi nismo imali popravni na prošloj utakmici.

Malo je pritisak na njima, ali ne treba previše razmišljati već uživati u ovoj poziciji da možemo da se borimo za finale ABA lige'', zaključio je Nikolić.

-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke