Kako je to Batler poslao Tea u LA i kakav to astronomski ugovor čeka srpskog košarkaša!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 04.10.2017.
16:03
Izvor: Sportske.net

Miloš Teodosić je ovog leta odlučio da se okuša u NBA ligi, a partijama u predsezoni već je svima stavio do znanja da će Amerikancima prirediti pravi šou.

EPA/MIKE NELSON
EPA/MIKE NELSON

Povezane vesti

Treći najbolji asistent u istoriji Evrolige sa 1126 asistencija (iza Dijamantidisa i Spanulisa) i kao treći najbolji strelac u istoriji elitnog evropskog takmičenja sa 2807 upisanih poena (iza Navara i Spanulisa), od ovog leta nastupaće u najjačoj ligi na svetu, gde mu je bez tračka sumnje mesto.

Miloš Teodosić je tokom svoje karijere u evropskoj košarci oborio sijaset rekorda, osvojio je sve što se može osvojiti, a bio je i pravi lider reprezentacije Srbije prethodnih godina, sa kojom je osvojio tri srebrna odličja, po jedno na Evropskom i Svetskom prvenstvu, kao i na Olimpijskim igrama.

Već od starta je pokazao da će pokretačka snaga Los Anđeles Klipersa ove sezone, na dva nastupa podelio je 13 asistencija, "Lob Siti" (popularan naziv za sada već bivši tandem Kris Pol - Deandre Džordan) je dobio neku novu dimenziju, Kris Pol će po svemu sudeći biti brzo zaboravljen.

Sinoć je u susretu sa Toronto Reptorsima podelio i jedan pas preko celog terena, kao i jedan sjajan pas iza leđa, više o svemu tome u nastavku.



Ako se po jutru dan poznaje, imaće Teo dobru ruki sezonu u NBA ligi.

Sada je za medije govorio i njegov dugogodišnji agent Nik Lotsos, koji je priznao da je srpski košarkaš pre LA Klipersa imao dogovor sa Čikago Bulsima.

"Najpre smo imali postignut dogovor sa Čikago Bulsima. U Trevizu sam se sastao sa šefom međunarodnog skautinga Bulsa Ivicom Dukanom, koji je sobom poveo proslavljenog košarkaša te franšize Tonija Kukoča. Njegovo mišljenje je veoma važno u organizaciji Bulsa, on je praktično treći čovek u klubu kada je donošenje odluka u pitanju.

Pričali smo i on mi je rekao da je Miloš najbolji igrač koga oni u tom trenutku mogu da angažuju. Nakon par dana pozvao me je njihov GM, Ger Forman.

Postigli smo dogovor oko ugovora teškog 30 miliona dolara na tri godine, sličnom onom koji je Bogdan Bogdanović dobio u Sakramentu. Moja jedina primedba bila je to što sam hteo opciju za Miloša, da na kraju svake sezone može da ode iz kluba, jer verujem da može da dobije novac u nivou Ol-star igrača. Bili smo spremni da potpišemo ugovor, a Forman je zbog još jednog razloga hteo da što pre finalizira sve. Znate, u Čigaku ima jako puno Srba
", izjavio je Lotsos.

Ipak, sve se promenilo kada su Bulsi tokom Drafta obavili trejd sa Mineosota Timbervulvsima. Džimi Balter je završio u Mineapolisu, a u suprotnom smeru pošli su Zak Levin, Kris Dan i pravo na pika prve runde Vulvsa, koje su Bulsi iskoristili da potpišu finsku senzaciju Laurija Markanena.

Bilo je jasno da se Čikago okrenuo stvaranju novog tima, pa tako u njihovom rosteru više nije bilo mesta za 30-godišnjeg košarkaša.

"Znao sam da nećemo imati dogovor posle tog trejda. Samo dva dana kasnije Forman me je pozvao i rekao bi da oni hoće da prave novu ekipu, te da im 30-godišnji košarkaš bez NBA iskustva nije potreban", dodao je Lotsos.

Tako je Miloš Teodosić završio u LA Klipersima, doduše za manji ugovor, potpisao je na dve godine za 12 miliona dolara, ali će već nakon prve sezone kako je njegov agent želeo imati opciju da napusti franšizu.

Lotsos čak veruje da će Teodosić nakon prve sezone to i uraditi, jer će imati priliku da zaradi daleko više novca.

"Mogao bi na kraju da potpiše i ugovor od 75 miliona dolara", jasan je bio Lotsos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 04.10.2017
16:15

Gledam Tea ove klipove sa pripremnih meceva Klipersa kao da gledam Stiv Nesa iz najboljih dana.

avatar
Wednesday, 04.10.2017
16:12

Evo da pokupim par minusa. Dosao je po pare koje ce uzeti na hype iz evrolige ( gde je daleko od najboljeg iako je odlican evropski igrac ) pa ce se vratiti u Evropu po jos para kao pojacanje iz NBA odigrati jos koju sezonu pa penzija oko 2020. Njegove mane su nedopustive u NBA a njegove vrline ne toliko znacajne i ovo je finansijski a ne sportski potez. Ako igra dvocifrene minute bice tipa 10 - 15, ucinak ce biti marginalan i uglavnom u trash time-u ( kraj druge cetvrtine i kada je tekma resena ). Sportski je odigrao Bodiroga kada nije otisao a imao je veci potencijal nego Teo da uspe u NBA. Ajde sad, lupajte minuse pa se cujemo za godinu dana.

avatar
neme
Wednesday, 04.10.2017
16:08

To ne moze ni Raznatovic da izboksuje ,ako na ovakvom zapadu udu u plej off bice puna kapa a tamo igraju i mnogo gori graci od Tea on je za pola njih klasa ali kad pocne plej off onda su oni pravi klasa za njega.