Kako je propala najbogatija franšiza u NBA ligi

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 01.07.2019.
12:39
Izvor: Sportske.net

Šta se dogodilo sa Niksima?

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Sinoć je počeo NBA "free agency", timovi u najjačoj ligi na svetu su dobili priliku da potpisuju slobodne igrače.

Odmah se dogodila eksplozija, Kevin Durent je rešio da promeni sredinu, napustio je Golden Stejt Voriorse, sa kojima je osvojio dva NBA prstena i prešao u Bruklin Netse.

To neće ostaviti preveliki uticaj na narednu sezonu Netsa, kako će je Durent propustiti zbog povrede Ahilove tetive, ali su Netsi uspeli da oforme sjajan tim, koji bi i bez njega mogao da se popne visoko na tabeli istočne konferencije.

Sa Bruklinom su ugovore pored Durenta potpisali i Kajri Irving i DeAndre Džordan, pa je jasno da su Netsi preko noći postali jedan od najjačih timova u NBA ligi.

Svašta se izdešavalo tokom prvih sati "lova na slobodne agente", a možda i najveći gubitnici su na samom startu postali Njujork Niksi.

Najbogatija franšiza NBA lige je tokom minule sezone najavljivala čudo, nadali su se prvom piku, kao bi doveli Zajona Vilijamsona, a verovali su da će nakon njegovog angažovanja moći da dovedu još dve velike NBA zvezde, kako su imali prostora za dva maksimalna ugovora.

Želje su bili upravo Kevin Durent i Kajri Irving, ali i Džimi Batler, ne sumnjamo da bi se zadovoljili i sa Kembom Vokerom ili D'Anđelom Raselom, pa čak i Tobajasom Herisom.

Sve je počelo kada su Pelikansi dobili prvog pika, nestale su nade da bi Vilijamson mogao da zaigra za tim iz "Medison Skver Gardena", na kraju su sa trećeg mesta pokupili Er Džej Bereta, što svakako nije loš izbor, ali definitivno nije dovoljna atraktivan poput Zajona.

Da su stvari krenule po zlu, postalo je jasno sinoć, nisu Niksu uspeli da pokupe nijednu veliku zvezdu, potpisali su tri centra, Džulijusa Rendla na tri godine za 63 miliona dolara, Bobija Portisa na dve godine za 31 milion dolara i 34-godišnjeg Taža Gibsona na dve godine za 20 miliona dolara.

Dakle, Netsi su sada postali glavna franšiza "Velike jabuke", mada i jedna od najjačih franšiza u ligi, videćemo koliko mogu bez Durenta naredne sezone, ali kada se Kej Di vrati, jasno je da će biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje prstena.

Niksi su se popravili u odnosu na prethodnu sezonu, videćemo da li je to dovoljno za plasman u plej-of.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AFC
Monday, 01.07.2019
13:53

Netsi ni u ludilu nisu favoriti za titulu, čak i sa zdravim KD-jem najviše što mogu je finale istoka. Irving je u Bostonu pokazao da ne može da bude vođa franšize, Djurent i kada se vrati pitanje je kakav će igrač da bude pošto je doživeo najgoru sportsku povredu. Niksi sa ovakvom upravom podsećaju na moj Arsenal, i dokle god je to tako biće sprdnja od tima.

avatar
ludjak
Monday, 01.07.2019
13:21

rendl, portis uz robinsona najboljeg blokera bice zanimljivo....