Kako je Partizan postao težak za gledanje i ko je lek?

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 01.11.2020.
10:27
Izvor: Sportske.net

Nisu mnogo u upravi Partizana promenili igrački kadar, ali u novoj sezoni crno-beli imaju očajan početak.

Borislav ZDRIN
Borislav ZDRIN

Povezane vesti

Odlazak Andree Trinkijerija iz Partizana značio je i novi početak crno-belih koji nije dobar.

Ekipa Partizana je doživela i treći poraz u ABA ligi, nakon što su Borac i Budućnost slavili u Beogradu, bolji od tima koji su vodili do sada Vlado Šćepanović i Milivoje Lazić bila je i Igokea u Laktašima posle produžetka.

Kako je izgledao Partizan?

Mnogi će reći da fali Jaramaz, donekle i Mozli, a većina će istaći - trenera.

Hemije je manje nego prošle sezone, a dokaz za to mogu biti i - izgubljene lopte u Laktašima.

Ukupno 23(?!) u Laktašima, od toga Mika 6, Veličković 4, Zagorac 3... Samo trojica igrača u ekipi nisu imala izgubljenu loptu, a to su Mekintajer, Angola (koji je igrao 4 minuta) i Trifunović (koji je igrao 9 minuta).

Teško je bilo navijačima za gledanje, očigledno da je napravljena greška postavljanjem manje iskusnog Šćepanovića na klupu, pa sada svi sa nestrpljenjem čekamo nekog ko će doneti lek za izlečenje ovakvog Partizana...

Ko bi to mogao biti?

Sašo Filipovski, Aleksandar Džikić, pa i Vlada Jovanović se pominju kao moguće rešenje, s tim što je bilo priče da je Filipovski odustao nakon što je saznao za mišljenje pojedinih navijača koji su ostavili i venac ispred klupskih prostorija.

Uglavnom, mora se brzo reagovati kako ovo mučenje ne bi potrajalo.

Koga vi vidite kao najbolje rešenje?

Tiket

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zlogi
Sunday, 01.11.2020
12:34

Srpski sport je zreo za gasenje ili bar nasa dva najveca kluba. Ovo sto rade navijaci i jednih i drugih kad nema nekog sportskog rezultata ravno je teskoj dusevnoj bolesti. Silne pretnje venci, sanduci, skidanje dresova sa igraca, drzanje vakele igracima itd., sve to je nenormalno. Dosli smo u stanje da ljudi koji bi dosli na sportsko desavanje odlucuju da ne dodju zbog ovakvih bolesnika i to sa punim pravom. Kriminalci na tribina, kriminalci u upravama. Tuga, ubrzo ce i kosarka kompletno propasti, kao fudbal i rukomet.

avatar
babaroga
Sunday, 01.11.2020
22:10

Predpostavljam da si isto ovako pisao i kad su se satajale ponocne komisije, pridrzavala vrata svlacionice sudija, iste te sudije vozene u panoramsko razgledanje sa pogledom iz gepeka? Ili si mozda zajapuren urlao sa tribine: tooo majstori?

avatar
magister
Sunday, 01.11.2020
12:04

Postavljanje svojih legendi za trenere, a onda njihova potrošnja u tako kratkom roku (kao Šćepanović) ili posle par poraza (kao Savo Milošević) nije ništa drugo nego pokazatelj nezrelosti onih koji donose najvažnije odluke. Savo je mnogo bolje funkcionisao sa Đumijem, tako je trebalo dovesti nekog, možda Duleta, da bude supervizor, da bdi nad Partizanom i donosi odluke, a da Šćepanović uz njega uči da postane trener (kao što je učio i uz Trinkijerija, ali mu očigledno treba još, možda još sasvim malo vremena). Problem sa neiskusnim trenerima je i što postanu fascinirani nekom idejom i vrlo teško od nje odstupaju, makar i na kratko, makar i pod naletom očiglednih nepovoljnih okolnosti. U svakom slučaju, žalosno je što je Šćepanović prebrzo *potrošen* i voleo bih da ga svakako zadrže i da možda opet bude pomoćnik, pa da dobije šansu ponovo, možda za godinu ili dve.

U ovim okolnostima verovatno je najpametnije dovesti Džikića (ako je moguće), a čudim se što to odmah po odlasku Trinkijerija nije urađeno.

avatar
Milomir Cirkovic
Sunday, 01.11.2020
12:30

... bez dobre klasične 5-ce enma dobrih rezultata jer protivnik odlično koristi tu činjenicu i pojačava pritisak na spoljnu likiju kad Partizan napada a kad se Partizan brani mora d askupi obranu zbog ovog nedostatka i daje šansu spoljnim igračima protivničke ekipe da šutevima za 3 poena lagano i bez muke održavaju prednost jer kad se raširi igra Partizana d abi s eblokirao šut za 3 poena onda sa ulascima sa strane lagano postižu takozvane zicere ... oba Jankovića i Mika su daleko od " teških " centara na 5 - ci koji bi pravili blokove za prodore svojih igrača ka košu protivnika i branili prodore protivničkih igrača kada krenu ka košu kao ispomoć igraču koji čzva tog protivničkog igrača ... ne može tu nijedan trene rmnogo da učini ukoliko ne uspe da ove " teške " centre Parizana ne osposobi za ove zadatke koje sam naveo i koji s eod centara očekuju ...

avatar
Vidicnemanja
Sunday, 01.11.2020
13:07

Scepanovic se sam potrosio jer je mislio da je pametniji od trinkijerija pa nista nije usvojio od njega.A trebalo je samo da radi ono sto je radio trinkijeri.Prosto.Ali ne,on se umislio da je velicina i da moze da radi po svome,pa je zato stigao dokle je stigao