Kako je Bertomeu zaćutao pred Božom Maljkovićem i Saletom Đorđevićem...

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.12.2019.
17:46
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Ćutanje je obično znak odobravanja, ali kada je Bertomeu u pitanju, ništa nije sigurno.

Epa/Juan Carlos Hidalgo
Epa/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Sve je veća zabrinutost u košarkaškoj Srbiji i regionu po pitanju prohodnosti naših klubova ka elitnom evropskom takmičenju u narednom periodu.

U ovom trenutku je prilično neizvesno šta možemo da očekujemo narednog leta, da li će šampion ABA lige zaista igrati u elitnom evropskom društvu kao što je to do sada bio slučaj, ili će se ispostaviti da prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu želi klub sa nekih drugih prostora.

Zabrinut je i prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, koji se pre par dana ponudio da uradi projekat nekog novog modela takmičenja umesto ABA lige.

U razgovoru za današnji ''Žurnal'', Maljković je otkrio da je već razgovarao sa Bertomeuom o budućnosti Evrolige i srpskoh klubova i njoj, kao i da je tom razgovoru prisustvovao i Aleksandar Đorđević, doskorašnji selektor našeg nacionalnog tima.

''Ozbiljni ljudi me uveravaju da smo pod znakom pitanja i ova godina, jer Đordi Bertomeu u Evroligi sutra želi London, prekosutra Pariz. Voleo bih da nisu u pravu. Bio sam domaćin Bertomeu, koga inače dugo poznajem, tokom njegovog boravka u Beogradu.

Pozvao sam tada i Aleksandra Đorđevića da dođe, kako bih imao svedoka. Rekli smo mu da nije moguće da Evroliga nema učesnika na prostoru od Milana do Atine. Za koga je to dobro? Mi imamo tradiciju, a ko ne poštuje tradiciju loše završi život'', poručuje Maljković.

Otkrio je i kako je Bertomeu reagovao kada je čuo ove njegove reči.

''Ćutao je...'', dodao je Maljković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zlogi
Tuesday, 03.12.2019
20:16

Verovatno je cutao, zato sto se cudio, kako jedan tako inteligentan covek, majstor svog zanata, ne shvata da ga(Bartomeua) osim novca nista ne interesuje. ^^