Kako FIBA može, a Đordi ne može da završi sezonu? Šta kažete za ovo objašnjenje?

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.05.2020.
09:42
Izvor: Sportske.net

Na to nije ni pomišljao...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Za razliku od Bertomeuove Evrolige, FIBA Liga šampiona je još pre dva meseca odlučila da završnicu ovog takmičenja odloži za jesen, za kraj septembra i početak oktobra, što bi bio uvod u narednu sezonu i deluje da tu neće biti nikakvih problema i da niko neće biti oštećen.

Zašto i Evroliga nije razmišljala u tom pravcu, makar kada je Evrokup u pitanju, s obzirom da je tu ostalo manjeutakmica nego u Evroligi?

Izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu je juče ponudio odgovor i na to pitanje.

''Naš plan je bio nastavak 26. jula, ali to bi uticalo na sledeću sezonu. Ako završimo u avgustu, to bi značilo da će igračima trebati mesec i po dana za odmor (?!), mesec i po dana za pripremu sledeće sezone, što znači da bismo morali da sezonu počnemo u novembru.

A ako počnemo u novembru, a moramo da završimo do Olimpijskih igara, onda ne bismo imali dovoljno vremena. Imamo i domaće lige...
-
Bundesliga

Ne znam kako će UEFA završiti svoja takmičenja, mislim da ima još pitanja, ali definitivno nismo želeli da dodatno utičemo na kalendar koji je već vrlo zauzet, složen i komplikovan. Jedina posledica bi bila da sledeću sezonu učinimo još težom od ove koju smo imali ove godine'', istakao je Bertomeu.

Da je bilo malo dobre volje, promenom sistema takmičenja bi se izbegli problemi i sa kalendarom, ne bi bilo nezadovoljnih, ali, šta je tu je, Evroliga je tako odlučila...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rivarinho
Tuesday, 26.05.2020
12:45

Nema nezadovoljnih, ovo je ispravna odluka i u interesu svih! Ostalo je spinovanje i nesto sto se granici sa naucnom fantastikom!

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 26.05.2020
10:56

Prosto, svaka liga koja je i 100 dinara u plusu na kraju sezone (zbog TV prava), ili bolje receno koja bi iole povratila izgubljeni novac nastavice prvenstvo, pocev od NBA, evropskog fudbala, pa sve do rukometa.