Kako do pobede nad Partizanom? Štimac ima recept!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.12.2018.
13:46
Izvor: Sportske.net

Centar Turk Telekoma jedva čeka sutrašnji meč i otkriva na koji način bi klub iz Ankare mogao da savlada Partizan u Beogradu.

eurocupbasketball.com/Turk Telekom
eurocupbasketball.com/Turk Telekom

Povezane vesti

Sutrašnja utakmica u hali "Aleksandar Nikolić" biće odlučujuća i za košarkaše Turk Telekoma. Klub iz Ankare traži plasman u Top 16 baš kao i Partizan, a jedan od najvećih aduta turskog tima na gostovanju u Beogradu biće Vladimir Štimac.

"Volim da igram u Beogradu, reč je o mom rodnom gradu. Biće to veliki izazov, ne samo za mene, već za čitavu ekipu. Treba imati u vidu da smo iskusan tim. Uvek je zadovoljstvo igrati u Beogradu, a nadam se da ćemo slaviti i obezbediti plasman u Top 16. Za obe ekipe je sutrašnji meč odlučujući, bićemo spremni da pružimo maksimum", kazao je Štimac.

U prvoj utakmici u Ankari Turk Telekom je savladao Partizan 77:72, a bivši centar Crvene zvezde Vladimir Štimac postigao je 12 poena i zabeležio 8 skokova.

"Svaki put kada kročimo na teren, bez obzira gde igramo, moramo da razmišljamo o tome kako da pobedimo protivnika. Sutra ćemo morati da igramo čvrsto i agresivno u odbrani i da izvučemo maksimum iz iskustva koje posedujemo", dodao je centar Turk Telekoma.

Pred gostovanje Partizanu Vladimir Štimac je ocenio da je Grupa C najjača u preliminarnoj fazi Evrokupa.

"Evroliga je neprikosnovena u Evropi, ali i u Evrokupu ima kvalitetnih ekipa, Asvelu je čak garantovano mesto u Evroligi sledeće sezone. Mislim da smo završili u najjačoj grupi, sa Valensijom, Asvelom i Zenitom. Za mene, oo je bez dileme najjača grupa preliminarne runde takmičenja", zaključio je Štimac.

Utakmica 10. kola Evrokupa između Partizana i Turk Telekoma igra se u sredu od 20 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke